Salı Sohbetlerinde bu hafta: Kamu Etiği konuşuldu

Altındağ'da Salı Sohbetleri hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta Altındağ Belediyesi çalışanlarının bir araya geldiği etkinlikte, "Kamu Etiği" konusu ele alındı.

Altındağ Belediyesi, belediye bünyesinde çalışan personeller için seminerler düzenlemeye devam ediyor. Bu hafta düzenlenen seminere Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Yönetimi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. İnayet Aydın katıldı. Aydın, kamu etiği ve etik değerlerin önemine değindiği sunumuyla büyük ilgi topladı. Sunumda, kamu çalışanlarının etik kurallara bağlı kalmasının gerekliliği ve bunun topluma yansımaları ayrıntılı şekilde ele alındı.

"HALKA HİZMET BİLİNCİ İLE ÇALIŞILMALI"

Kamu görevlerinde etik davranışların öneminden bahseden Aydın, personellere kamu için çalışırken dikkat edilecek hususlar ve kamu görevlilerinin uyması gerek etik davranışlar hakkında bilgi verdi. Aydın "Kamu görevlileri kendilerini sürekli güncellemeli ve geliştirmeli. Halka hizmet bilinciyle hareket edilmeli, standartlara mutlaka uyulmalı, kamu kurumun amaç ve misyonuna bağlı kalınmalı, dürüst ve tarafsız çalışılmalı, doğruluğa bağlı kalınmalı ve tarafsız olunmalı… Kamu görevi, aynı zamanda kamu güveni demektir. Güven sarsıcı her tür davranıştan uzak durulmalı" dedi.

"SALI SOHBETLERİ DEVAM EDECEK"

Salı Sohbetleri'nin her hafta yeni konu ve konuklarla devam edeceğinin altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, "Belediyemiz bünyesinde görev yapan personellerimiz için düzenlendiğimiz Salı Sohbetleri büyük ilgi görüyor. Personelimizin seminerlere ilgi gösterdiğini görmek bizleri de memnun ediyor. Seminerde konuşulan konular oldukça önemli… Personellerimizi farklı konularda farklı seminerlerle buluşturmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri