Samsun'dan Ankara'ya 19 Mayıs kutlaması!

Ankuva Bisiklet Takımı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için özel bir organizasyonla Türk bayrağı ve toprağı Samsun'dan teslim alarak 520 kilometrelik bir yolculuğa çıktı.

Ankuva bisiklet sürücüleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'nin başlangıcı olan Samsun'dan aldığı bayrak ve toprakla, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan'a teslim etmek üzere yola çıktı.

Keçiören Belediyesi ve Samsun Atakum Belediyesinin iş birliğiyle düzenlenen bu özel etkinlik kapsamında Ankuva Bisiklet Takımı'ndan 13 sporcu, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'den aldıkları bayrak ve toprakla yola çıktı. Bisikletli sporcular, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'nin ilk adımlarını attığı Tütün İskelesi ve Atatürk Evi gibi önemli noktaları ziyaret ederek Ankara'ya doğru pedal çevirecek.

Samsun'dan başlayıp Ankara'ya kadar devam edecek olan bu 520 kilometrelik yolculuk boyunca sporcular, Amasya, Mecitözü, Çorum ve Kırıkkale rotalarını kullanacak. 19 Mayıs tarihinde, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Keçiören'de düzenlenecek coşkulu etkinliklere katılmak üzere şehre varmaları planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri