Sanatı zahmete dönüştürdüler | Başkent Millet Bahçesi üst geçidindeki grafitiler kent estetiğini bozuyor

Ankara'nın gözde alanlarından biri olan Başkent Millet Bahçesi'nin eteklerinde bulunan üst geçit, grafitiler nedeniyle kent estetiğine zarar veriyor. Özellikle asansör çevresi ve içi, çeşitli yazılarla dolmuş durumda. Bu durum hem görsel açıdan rahatsızlık yaratıyor hem de kentin modern ve temiz imajına gölge düşürüyor.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Başkent Millet Bahçesi, Ankaralılar için yeşil alan ihtiyacını karşılayan ve dinlenme imkânı sunan önemli bir mekân ancak bu alanın hemen yanı başında bulunan üst geçitteki grafitiler, ziyaretçilerin göz zevkini olumsuz etkiliyor. Çeşitli renklerde ve şekillerde yapılan bu yazılar, kent estetiğini bozarak çevre kirliliğine neden oluyor.

ASANSÖRLER DE GRAFFİTİLERDEN NASİBİNİ ALMIŞ

Üst geçidin asansörleri de grafitilerden nasibini aldı. Hem dış cephesi hem de içi, çeşitli yazılarla dolu olan asansörleri kullanmak zorunda kalan vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında rahatsızlık duyuyor. Ayrıca, grafitiler nedeniyle asansörlerin bakım ve temizliği de zorlaşıyor.

ÇÖZÜM BEKLEYEN BİR SORUN

Kent estetiğini bozan grafitiler, yetkililerin acil müdahalesini bekliyor. Üst geçidin temizlenmesi ve grafitilerden arındırılması, hem çevre kirliliğini önlemek hem de vatandaşların daha rahat ve temiz bir ortamda seyahat edebilmesi için önemli bir adım olacağını düşünen Ankaralı, bu tür kent estetiğini bozan görüntülerin önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırılması ve farkındalık çalışmalarının yapılması da büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri