Satranç öğrenmek isteyenlerin yeni adresi burası oldu

İş İnsanı Akın Gökay'ın 1975 yılında başladığı ve 743 satranç takımına ulaşan koleksiyonu, Türkiye'de ilk ve tek satranç müzesi olarak yer alıyor. Hafta sonları ise müzede meraklılarına satranç eğitimi veriliyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Analitik ve çok yönlü düşünmeyi sağlayan satranç oyununu öğrenmek isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Ankara’daki Gökyay Vakfı Satranç Müzesi'nde eğitim alan çocuk sayısı her geçen gün artıyor.

Satranç Müzesi Yöneticisi Duygu Nur Sapaz, altı ay öncesine kadar dört sınıf olan satranç eğitimini altı sınıfa çıkardıklarını anımsatarak “Talep çok olduğu için sınıf sayısını artırdık. Her sınıfta 10 öğrencimiz var. Satranç insan beyni ve zekası için çok önemli. Hayatta ne iş yaparsanız yapın bir adım ötesini düşünmek zorunda olursunuz, işte satranç öyle bir oyun. Stratejiyi geliştiren herkesin oynaması gereken bir oyun. Beş yaşındaki bir çocuk 40 yaşındaki birini yenebilir. Satrancın yanı sıra klasik müzik, resim sergileri ve boyama gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyoruz.” dedi.

MÜZEYİ ZİYARET EDENLER BU TAVSİYELERDE BULUNUYOR

Müzeyi gezmek için gelen Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Elif Yurdunal, gözlemlerini anlatırken her ülkeden koleksiyon olmasının ilgi çekici olduğunu belirterek “Bazı olayları anlatan parçaların olması etkileyiciydi. Ben satranç oynamayı seviyorum, bu yüzden müzeyi zaman zaman geziyorum.” diye konuştu.

Rabia Zeynep Korkmaz isimli ziyaretçi de satrancı sevenlerin müzeyi mutlaka gezmesi gerektiğini tavsiye etti.

Üniversite öğrencisi Seyhan Karakuş ise “Gelmeden önce sadece tarihi eser satranç takımlarını göreceğimiz bir yer gibi düşünmüştüm fakat burada olaylar satranca aktarılıyor. Emek isteyen bir iş olmuş, şaşkınlık ve hayranlıkla müzeyi gezdim.” diyerek tecrübesini paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri