SAVDES-SEN Başkanı Tuncay Cengiz: "Hâlen taş devrinde yaşıyoruz"

SAVDES-SEN Başkanı Tuncay Cengiz, bugün yapılan basın açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının barınma, ulaşım ve ekonomik sorunlarına dikkat çekerek "Hâlen taş devrinde yaşıyoruz" dedi. Cengiz, ikramiyelerin geri ödenmesi ve personel eksikliklerinin giderilmesi gibi çözüm taleplerini sıraladı.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, bugün Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Barınma ve ulaşım problemlerinin yanı sıra, çalışanların ekonomik zorluklarını da vurgulayan Cengiz, "Halen taş devrinde yaşıyoruz" diyerek serzenişte bulundu.

"AÇLIK, BARINMA VE ULAŞIM SORUNUYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Cengiz, konuşmasında şunları söyledi: "Bugün, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarımıza yapılan haksızlıkları, hak gasplarını ve taleplerimizi kamuoyu ile paylaşmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Değerli arkadaşlarım, 2024 yılındayız ancak taş devrini yaşıyoruz. Halen taş devrindeki gibi açlık, barınma ve ulaşım sorunu yaşıyoruz."

"GEÇİNEMİYORUZ, EMEKLİ OLAMIYORUZ"

Cengiz, devlet memurlarının yaşadığı ekonomik zorlukları şu sözlerle dile getirdi: "Biz devlet memurları, devlete ve millete sadakatle hizmetten başka kime ne yaptık ki bu yokluğa ve yoksulluğa reva görüldük? Sözde yetkili konfederasyon ve sendikalar var. Yedi ayrı toplu sözleşme geçmiş, yan gelip yatmış. Sonuç yokluk ve yoksulluk… Geçinemiyoruz, emekli olamıyoruz. Ne üstüne alınan var ne de utanan…"

"PERSONEL SERVİS HİZMETİ TASARRUF TEDBİRLERİNİN DIŞINDA BIRAKILMALIDIR"

Cengiz, Sosyal Güvenlik Kurumu personelinin ulaşım sorunlarına da dikkat çekti: "Öncelikle, Sosyal Güvenlik Kurumunda halihazırda yaşanan servis sorunundan bahsetmek istiyorum. Kamuda tasarruf da şarttır. Ancak, ulaşım temel bir insan hakkıdır. O kadar savurganlık, lüks ve şatafat varken, memurun servisini kaldırarak tasarrufa başlamak akıl tutulmasıdır. Personel servis hizmetleri tasarruf tedbirlerinin dışında bırakılmalıdır."

"HALK GASPI MAĞDURİYETİ ARTIYOR"

Cengiz, çalışanların maruz kaldığı hak gasplarını ve mağduriyetleri de gündeme getirdi: "2011 yılında, eşit işe eşit ücret politikası adı altında çıkarılan 666 sayılı KHK ile Sosyal Güvenlik Kurumu personeline yılda iki defa ödenen ikramiye kaldırılıyor. İlk hak gaspı başlıyor. Bu da yetmiyor, personele yapılan performans ücreti, katkı payı, ek ödeme ve vekalet ücreti gibi ödemeler ya iptal ediliyor ya da düşürülüyor. Ayrı bir gasp daha yaşanıyor."

''ARTIK YETER SÖZ MEMURUN"

Cengiz, konuşmasının sonunda çözüm taleplerini sıraladı: "Öncelikle, 666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyeler ile havuz parası yeniden ödenmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu personeline ilave olarak 'Sosyal Güvenlik Tazminatı' verilmeli, ücretler yoksulluk sınırı üzerine çıkarılmalıdır. Personel eksikliği giderilmeli, binaların fiziki koşulları iyileştirilmelidir. 3600 ek gösterge adaletsizliği giderilmeli, birinci dereceye gelmiş tüm memurlara kadro ve sınıf ayırımı yapılmaksızın 3600 ek gösterge verilmelidir."

Cengiz, açıklamasını "Sosyal Güvenlik Kurumu Personeli yalnız değildir, her daim yanlarındayız. Üyelerimizden aldığımız güçle çözüm için biz varız, hazırız, sözümüz söz." diyerek sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri