Seçim günü müzeler kapalı mı?

31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Ankara’da bulunan bazı müzeler pazar günü kapılarını ziyaretçilere kapatacak.

HABER GAMZE ERDOĞAN

Ankara'daki birçok müze, 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle pazar günü kapalı olacağını duyurdu. Ancak, seçim gününde müzelerin açık olup olmayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor. Bazı müzeler, seçim günü kapalı olacaklarını sosyal medya hesapları üzerinden duyururken, bazıları ise normal çalışma saatleri içinde ziyaretçilere kapılarını açacaklarını belirtti.

BAZI MÜZELER KAPALI OLURKEN BAZILARI SAAT DEĞİŞİKLİĞİ YAPTI

Atatürk Köşkü ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, pazar günü kapalı olacaklarını açıklarken, Erimtan Arkeoloji Müzesi ise 12-17 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağını duyurdu. Ancak, Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan herhangi bir resmi duyuru bulunmuyor. Bu durumda, her müzenin kendi içinde farklı düzenlemeler yapacağı belirtiliyor. Seçim günü müzelerin hangi saatler arasında açık olacağı konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte, ziyaretçilerin önceden müzelerin sosyal medya hesaplarını kontrol etmeleri öneriliyor.

SEÇİM GÜNÜ BAŞKA NERELER KAPALI?

Oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnız yemek servisi yapılabilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü saat 18.00'a kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak. 18.00 ila 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayınlanabilecek. Saat 21.00'den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri