Şentepe Gönüllüleri eğitim ve dayanışmaya odaklanıyor

Ankara Şentepe Mahallesinde kuaförlük yapan Emre Çelik, yıllardır gönüllü olarak düzenlediği etkinliklerle birlik ve beraberliği de pekiştiriyor. Çelik, gönüllülük esasında çıktığı yolda büyük bir adım atarak Şentepe Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni kurdu...

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Yenimahalle Şentepe sakinleri depremde kaybedilen vatandaşların ardından duyduğu üzüntü ve sorumluluk duygusuyla Kızılay'da gönüllü olarak hizmet veren bir arkadaşının öncülüğünde bölgeye yardım gönderdi. Emre Çelik ve gönüllüler, mahallesindeki dayanışmayı resmi bir platforma taşıma kararı aldı. Bu amaçla 23 Mart 2023 tarihinde Şentepe Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni resmi olarak kurarak faaliyetlerine başladı.

“DEPREMZEDELER VE MAHALLE SAKİNLERİMİZİ BULUŞTURDUK”

Derneğin 5. kez düzenlediği iftar yemeğiyle birlikte depremzede aileleri davet ederek komşuluk ilişkilerini güçlendirdiğini ifade eden Çelik, ''Mahalleye yeni gelen depremzedeler ile tanışma ve kaynaşma fırsatı bulunuldu. Gelişmelerle birlikte fark edilen bir diğer önemli husus, ülkenin içinde bulunduğu zor durumda resmi yardımların artması gerekliliği oldu. Yardım faaliyetlerinde art niyetli kişilerin olabileceğini göz önüne bulundurarak derneğin, daha büyük çapta ve resmi bir şekilde yardımlaşma projelerine odaklanma kararı aldık. 23 Mart 2023'te resmiyet kazanan dernek, mahalle ve aile bağlarını güçlendirerek olumlu bir etki yaratmaya çalıştık.'' dedi.

“BİLİNÇLENDİRMEYE ODAKLI EĞİTİMLER VERİLİYOR”

Şentepe Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Emre Çelik, Derneğin cuma günleri haftada bir düzenlediği faaliyetlerle mahalledeki insanları bilgilendirme ve dayanışmayı hedeflediği söyleyerek, ''Bu faaliyetler, AFAD ve Kızılay gibi kurumlardan deneyimli gönüllü eğitmenler aracılığıyla ilk yardım derslerini içeriyor. Dernek, bu eğitimlerle insanları bilgilendirerek mahalle içinde bir neslin düzelmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Özellikle çocuklara yoğunlaşan derneğimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vurguladığı gibi çocukları bilinçlendirmeye odaklanarak gelecek nesillerin daha sağlıklı ve bilinçli yetişmesini hedefliyoruz. Modern teknolojinin etkisiyle birbirinden kopuk büyüyen nesillerle başa çıkma amacını taşıyarak, telefonlar, insanların birbirinden uzak büyümesi gibi faktörlerle mücadele edip, dayanışma kültürünü yeniden inşa etmeye çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

OKULLARA ZİYARET VE YARDIM DESTEĞİ

Derneğin son projelerinden birinde bölgedeki beş okula giderek toplamda 53 ihtiyaç sahibi öğrenciye yardımda bulunduğunu belirten Çelik, ''Okullardaki öğretmenlerin ve kantin işletmecilerinin tespitleri üzerine, öğrencilere harçlık, beslenme ve kırtasiye yardımı yapmak istedik. Bu yardımların çocuklara hiç yansımayacak şekilde düzenlenmesine özen gösterdik. Maddi gücü elverişli olan yardımsever vatandaşların kendi mahallelerinde belirledikleri okulları ziyaret edip benzer yardımlar yapmaları temenni ediyoruz. Şentepe Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu şekilde hem mahalle sakinlerini birbirine daha da yaklaştırıyor hem de dayanışma kültürünü canlı tutuyoruz.'' dedi.

YÜREKTEN GELEN YARDIMLAŞMA VE EĞİTİM ODAKLI PROJELER

Ankara'da faaliyet gösteren Şentepe Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, resmi üye sayısının ötesinde birçok yardımsever ve gönüllüyle güçleniyor. Dernek, sadece üye sayısına odaklanmak yerine yalnızca yardım etmeyi hedefleyerek, arka plandaki birçok kişinin de katılımını sağlıyor.

Dernek Başkanı Emre Çelik, “Herhangi bir amaca hizmet etmedikten sonra istersen milyonlarca üye olsun anlamı yok.” dedi.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “Derneğimiz eğitim odaklı projelere büyük önem veriyor. Eğitimin olmadığı yerde başarılamayacağına inanıyoruz. Buna yönelik projelerle toplumu bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Son projelerimizden birinde, bölgedeki beş okula giderek toplamda 53 ihtiyaç sahibi öğrenciye yardımda bulunduk. Ancak bu yarımı öğrencilere hissettirmeden sadece okul yönetimi ve kantin işletmecisi bu yardımlardan haberdar. Maddi gücü elverişli olan vatandaşların kendi mahallelerinde belirledikleri okulları ziyaret edip benzer yardımlar yapmalarını tavsiye ederim. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Önce eğitim, yani amacımız misyonumuz, ilk etapta yardımlaşma ve eğitim odaklı gidiyorsunuz. Burada aslında projelerinizin en büyük faaliyet kısımları eğitime yönelik devam edecek.''

Dernek, başlattığı projelerle bir "girdap" etkisi yaratmayı hedeflediğini belirten Çelik, "İlk bir rüzgar çıktığında hafiften çıkar ya bir kişiyi etkiler, rüzgar büyüdükçe kasırga büyüdükçe her yeri sarar. Biz bu işin başlangıcı bir girdap olmak, emsal teşkil etmek istedik" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri