Şereflikoçhisar hayvan barınağındaki görüntüler yürek sızlattı

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesindeki hayvan barınağında köpeklerin açlığa terk edildiği iddiaları, hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Barınaktan paylaşılan fotoğraflarda, köpeklerin bir deri bir kemik kaldığı ve yetersiz beslendikleri görülüyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Hayvan severlerin aktardığına göre, Şereflikoçhisar hayvan barınağındaki köpeklerin beslenmesi ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) tarafından sağlanan mamalarla yapılıyor. Ancak bu mamaların besleyici olmadığı ve hayvanların ciddi şekilde açlık çektiği öne sürüldü. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımda, "Bugün Şereflikoçhisar barınağını ziyaret ettik. Köpekler o kadar zayıf ki, kemikleri sayılıyor. ABB'nin mamasını ve bir de ekmek verdiklerini söylediler ama hayvanlar aç. Bizim götürdüğümüz mamaya adeta saldırdılar!" ifadeleri yer aldı.

TEDAVİ VE KISIRLAŞTIRMA YETERSİZLİĞİ

Barınaktaki köpeklerin kısırlaştırma işlemleri için kilometrelerce uzaklıktaki Ankara’ya gönderildiği, bu süreçte veteriner hizmetlerinin de yeterince sağlanmadığı belirtildi. Aynı paylaşımda, "Kısırlaştırmayı kendi veteriner hekimleri yapmıyor, köpekleri Ankara’ya gönderiyorlar. Tedavi hizmetleri yetersiz, besleme ise son derece kötü. Durum utanç verici." denildi.

HAYVAN SEVERLERDEN YARDIM ÇAĞRISI

Şereflikoçhisar barınağındaki köpeklerin acil bakıma ve tedaviye ihtiyacı olduğunu vurgulayan hayvan severler, barınaktan hayvan sahiplenmek için çağrıda bulundu. Paylaşımı yapan kişi, "Bizim bile mevcut hayvanlarımıza bakmakta zorlandığımız bir dönemde, barınaktaki hayvanlar için desteğe ihtiyacımız var. Duyarlı vatandaşlar bu hayvanlara sahip çıkmalı." dedi.

Hayvan severler, Şereflikoçhisar Belediyesi’nden acilen bir açıklama yapılmasını bekliyor ve barınaktaki durumun iyileştirilmesi için harekete geçilmesini talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri