Sevda-Cenap And Müzik Vakfından 100. yıla özel konser

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yılında, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı 11 Aralık'ta bir konser düzenleyecek.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ve Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yılında, Vakfın 50. Kuruluş Yılı'na özel konserler serisinin ikincisini 11 Aralık Pazartesi saat 20.00'de MEB Şura Salonunda düzenleyecek. Kremerata Baltica Solistleri & Bakü Oda Orkestrası konser verecek.

Vakıf, 1973 yılında Ankara'da kurulmuş olup, sanat, müzik eğitimi ve uygulama kurumları aracılığıyla ülkede çoksesli müziği destekleme ve yayma amacını taşıyan kâr amacı gütmeyen bir vakıf olarak tanınıyor.

KREMERATA BALTİCA GRAMMY ÖDÜLLÜ BİR ODA ORKESTRASI

1997 yılında Gidon Kremer tarafından kurulan Kremerata Baltica, Letonya, Litvanya ve Estonya'dan yetenekli müzisyenlerin bir araya geldiği Grammy Ödüllü bir oda orkestrası olarak biliniyor. Avrupa'nın önde gelen uluslararası topluluklarından biri olarak kabul edilen bu orkestra, kuruluşundan bu yana 50'den fazla ülkede ve 600 şehirde konser vererek dünya çapında 1000'den fazla performans sergiledi. Kremerata Lituanica ise Kremerata Baltica'nın Litvanya temsilcisi ve 9 müzisyenden oluşan bir topluluk. Grup, ünlü Kremerata'nın mirasını sürdürerek özgün programları ile tanınıyor.

GENÇLİK ODA ORKESTRASI

2011 yılından bu yana faaliyet gösteren Bakü Müzik Akademisi'ne bağlı gençlik oda orkestrası, Üzeyir Hacıbeyli'nin adını taşıyor. Orkestranın sanat yönetmeni Profesör Farhad Badalbeyli, orkestra şefi ise Fuad İbrahimov. Orkestra, Azerbaycan'ın tanınmış şef ve solistleriyle birlikte ABD, Almanya, İtalya, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Yunanistan, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uluslararası festivallerde ve büyükelçilik etkinliklerinde Gidon Kremer, Dmitry Sitkovetsky gibi ünlü müzisyenlerle birçok konser gerçekleştirdi. Azerbaycan tarafından ulusal ödül olan "Humay" ile ödüllendirilen orkestra, Azerbaycan Kültürü'ne yaptığı katkı ve koruduğu kültür mirasıyla öne çıkıyor.

Konserde, Kremerata Baltica Solistleri & Bakü Oda Orkestrası, şef Fuad İbrahimov yönetiminde ve Džeraldas Bidva solistliğinde, Faustas Latėnas, Fazıl Say, Astor Piazolla, Nino Rota, Felix Mendelssohn ve Kara Karayev'in eserlerini seslendirecek.

Konserin biletleri biletinial.com web sitesinden temin edilebilir. Daha fazla bilgi için sosyal medya hesapları ve web sitesi ziyaret edilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri