Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, Ankara'da konuştu: "Ne düğünde, ne balkonda, ne asker uğurlamasında silahla atış yapmayız"

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'ye 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazandıran Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç, Ankara'daki "Gençliğe Dair Söyleşi" programına katıldılar.

Programda gençlerle bir araya gelen sporcular, deneyimlerini paylaşarak başarılarının ardındaki hikayeleri anlattılar. Etkinliğe ayrıca Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Enes Efendioğlu da katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu, gençlerin sanatsal, sportif, kültürel ve teknolojik faaliyetlere katılımını desteklediklerini belirtti. Türkiye genelinde 500'ün üzerinde gençlik merkezi bulunduğunu ve bu merkezlerin gençlerin gelişimine katkı sağlamak için birçok farklı alanda hizmet verdiğini vurguladı.

ŞEVVAL İLAYDA TARHAN'IN HAYAT HİKAYESİ VE PARİS 2024'E HAZIRLIK SÜRECİ

Şevval İlayda Tarhan, çocukluğunda asker olmayı hayal ederek atıcılığa adım attığını ve bu sporda yeteneğinin keşfedilmesiyle milli takıma yükseldiğini anlattı. Tarhan, Türkiye’de ilk 3 kadın atıcı arasına girdiğini ve Paris 2024 Olimpiyatları’na 4 yıl boyunca yoğun bir antrenman süreciyle hazırlandığını belirtti. Sabah akşam antrenman yaparak sosyal hayatından ödün verdiğini ifade eden Tarhan, olimpiyat sürecinin büyük fedakarlıklar gerektirdiğini ancak elde edilen başarının her şeye değdiğini söyledi. Ayrıca, gençlere sağlık için egzersiz yapmalarının önemini vurgulayan Tarhan, "Neye emek verirseniz o büyüyor." diyerek sporun hayatındaki yerini anlattı. Atıcılığın daha fazla ilgi görmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Tarhan, "En büyük hayallerimizden biri, atıcılığın futbol kadar konuşulmasıydı. Yusuf abinin Paris'te sergilediği duruşla bunu başardık." dedi.

Yusuf Dikeç ise gençlere hitaben yaptığı konuşmada, hayallerine ulaşmak isteyenlerin çok çalışması gerektiğini vurguladı. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda atış yaparken sergilediği duruşa da değinen Dikeç, bu pozisyonun olimpiyatlara özel olmadığını, atıcılığa başladığı ilk günden beri aynı pozisyonda atış yaptığını belirtti. Paris 2024'te sergilediği duruşun, onun için rutin bir pozisyon olduğunu dile getirdi.

Dikeç, spor kariyerini Los Angeles 2028 Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak sonlandırmayı hedeflediğini açıkladı. Ayrıca sinema ve film teklifleri aldığını ancak en iyi yaptığı işin atıcılık olduğunu söyledi. Atıcılık sporunun önemine de dikkat çeken Dikeç, "Bir voleybolcu için voleybol topu neyse, bizim için de silah aynı anlamı taşır. Ancak poligon dışında hiçbir yerde, ne düğünde, ne balkonda, ne de asker uğurlamasında silahla atış yapmayız. Olimpik atıcılıkta kullanılan silahlar, tek doldurmalık havalı silahlardır ve bu sporda temel kullanılan silah havalı silahlardır." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri