Seymen ekipleri sokakta: Ankara’nın Başkent oluşunun 101. Yılını kutluyor!

Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılı, zengin etkinliklerle kutlanıyor. Bu özel kutlamalar, başkentteki vatandaşlara iki gün boyunca kültürel aktivitelerle dolu bir program sunacak.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla 101. yıl dönümü kutlamaları, Ankaralılara sanat, müzik ve kültürel etkinliklerle dolu bir program sunuyor. Festival havasında geçen etkinliklerde çeşitli konserler, sergiler ve tiyatro gösterileri yer alıyor. Çocuklar ve gençler için düzenlenen atölyeler de yoğun ilgi görüyor.

SEYMEN EKİBİNDEN DAVULLU ZURNALI KARŞILAMA

Kutlamalar kapsamında Ankara Kulübü’nün düzenlediği Seymen ekibi, geleneksel davul zurna eşliğinde TBMM Müzesi’nden başlayarak Ulus’taki Atatürk Heykeli’ne kadar yürüyor. Seymen havaları ile gerçekleşen bu yürüyüş, Ankaralılar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle izleniyor. Yürüyüş sırasında, Ankara’nın başkent ilan edilişinin sembolik anlamı bir kez daha hatırlatılıyor ve Seymenler, kentin tarihine dair izler sunuyor.

KUTLAMALAR DEVAM EDİYOR

Başkent oluşunun 101. yıl kutlamaları, iki gün boyunca devam edecek. Tarihi ve kültürel değerlerin ön plana çıkarıldığı bu etkinliklerde başkentliler, Ankara’nın geçmişine ve geleceğine dair derin bir bağ kurma fırsatı buluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri