Sincan AHİ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu

Kırşehirli Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş,"Yola 2023 şubat ayında çıktık ve 4 ayda 7 kooperatifi kurmayı başardık. Ahilik çerçevesinde 'ahi' unvanlı kooperatifler kuruyoruz." dedi.

Kırşehirliler Federasyonu (KIRFED) ve Kırşehirli Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin (KIRSİAD) öncülüğünde başlayan süreç neticesinde Sincan AHİ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , 9 Mayıs 2023 tarihinde resmen kuruldu.

Sincan AHİ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı KIRSİAD Denetim Kurulu Başkanı Sultan Şahin oldu.

Kırşehirli Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, Sincan Kırşehirliler Derneği Başkan Yunus Koçak verdiği destekler için teşekkür etti.

SIRADA ETİMESGUT VE ALTINDAĞ VAR

Kırşehirli Dernekler Federasyon Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuş, kooperatif kuruluşuna ilişkin şunları söyledi:

"Yola 2023 şubat ayında çıktık ve 4 ayda 7 kooperatifi kurmayı başardık. Ahilik çerçevesinde "ahi" unvanlı kooperatifler kuruyoruz. Sırada 3 kooperatifimiz var. Kırşehirli Dernekler kuruluşlarına başladığımız Etimesgut, Mamak ve Altındağ ilçelerimiz var. Kooperatifin isimleri; Etimesgut Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Mamak Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olacak. Üst birliğin adı ise Anadolu Ahi Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi olacak. Bununla birlikte üst birlik kuruluşuna ilişkin resmi sürecimiz de başladı. Kadınlarımızın sosyal toplumsal yasamda görünür hale gelmesi istihdama ve ekonomik hayata katkı vermeleri amacıyla başlattığımız bu süreçte Ahilik felsefesini kendimize örnek aldık. Bu nedenle ilk kurduğumuz kooperatifimizin adı başında ilave ek olmadan AHİ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi oldu."

Çavuş, AHİ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı ise Gülcan Şimşek Çavuş olduğunu da belirtti.

Çavuş, son olarak, "Bize inanarak çıktığımız yolda yol arkadaşı olan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri