Yaklaşık 10 aydır görevde olduğunu belirten Bulut, mahalledeki en büyük sorunların sağlık ocağı eksikliği, altyapı yetersizliği ve yolların kötü durumda olması olduğunu söyledi.
“SAĞLIK OCAĞI VE ALTYAPI EKSİKLİĞİ EN BÜYÜK SORUN”
Mahallede 8 bin kişinin yaşamasına rağmen sağlık ocağı bulunmadığını belirten Bulut, “En yakın sağlık ocağı 10 kilometre mesafede. Taksiye binmek gerekiyor ve tek yön ücreti 700 TL tutuyor. Yeni doğan bebeği olan bir anne ya da yaşlı bir insan bu şartlarda ne yapabilir?” ifadelerini kullandı.
Altyapı sorunlarına da değinen Bulut, “2004 yılında burası kooperatiflere tahsis edildi. İnşaatlar başladı, binalar yapıldı ama altyapı gecikti. Temel sorun, altyapının zamanında yapılmamış olması. Altyapı binalar yapılmadan önce başlatılmalıydı ama maalesef böyle olmadı. İnşaatlar tamamlanıp binalar oturuma hazır hale geldikten sonra altyapı yapılmaya başlandı. Bu da işleri çok uzattı. Ana caddeler Mansur Yavaş döneminde yapılmaya başlandı. Ondan önce hiçbir hizmet gelmedi” dedi.
“YOLLAR HALEN ÇAMUR İÇİNDE”
Mahalledeki yolların da büyük bir sorun olduğunu vurgulayan Bulut, “Yollar ve sokaklar halen çamur içinde, asfalt yapılmamış. Oturulmuş sitelerin bile yolları çamur. Servis araçları bile binaların önüne giremiyor. Yağmur yağınca mahallede yürümek imkânsız hale geliyor” diye konuştu.
“SANAYİ BÖLGELERİYLE ÇEVRİLİ AMA HİZMET YOK”
Bölgenin sanayi ile çevrili olduğunu belirten Bulut, “Başkent Sanayi, Anadolu Sanayi, ASO 2 ve ASO 3 gibi önemli sanayi bölgeleri buradadır. Ancak buna rağmen hizmet noktasında göz ardı edildik. Bu durum, ya belediyeler arasında bir çekişmeden ya da buraya karşı bir ilgisizlikten kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİM VE SOSYAL ALANLAR YETERSİZ”
Mahallede bulunan camimizin etrafı toz toprak içinde yağmur yağdığında çamurdan geçilmiyor diyen Bulut, okulların yetersiz olduğunu ve sosyal etkinlik alanları ile spor salonlarının bulunmadığını aktardı. Bulut sözlerini şöyle sürdürdü: “Sosyal etkinlik alanları, spor salonları, çocukların vakit geçirebileceği yerler yok. Mahallede bir tane park var ama o da yetersiz. Çocuklar, gençler ya da yaşlılar için uygun alanlar bulunmuyor."
“BELEDİYELER TASARRUF TEDBİRLERİNİ GEREKÇE GÖSTERİYOR”
Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi’ne taleplerini ilettiklerini belirten Bulut, “Tabii ki girişimlerimiz oldu ama yeterli cevap alamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve Sincan Belediyesi 'tasarruf tedbirleri' gerekçesiyle hizmet getirmediklerini söylüyorlar. Ancak bu söylem kabul edilemez. Halkın temel ihtiyaçları tasarruf tedbirlerine takılamaz. Halktan alınan vergiler, bu hizmetler için kullanılıyor” dedi.
“KENDİ İMKANLARIMIZLA ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Sorunların çözümü için kendi imkanlarını kullandığını belirten Bulut, “Cebimden para harcayarak yolları düzeltiyorum, beton döküyorum, kepçe ve kamyon kiralıyorum. Ama bunlar kalıcı çözümler değil. Bir gün düzeltiyorum, ertesi gün tekrar bozuluyor. Ayrıca insanlara özel olarak yardım etmek durumunda kalıyorum; sağlık ocağı olmadığı için arabamla hastaları götürüyorum. Ancak bu nereye kadar böyle devam edebilir?” diye konuştu.
“SANAYİ BÖLGELERİNİN GELİRİ MAHALLEYE DÖNMÜYOR”
Mahallede bulunan sanayi bölgelerinin büyük gelir sağladığını ancak bu gelirin mahalleye hizmet olarak dönmediğini belirten Bulut, “Bizim mahallemiz sanayi bölgeleriyle çevrili ve burada milyonlarca lira kazanan işletmeler bulunuyor. Devlete ve belediyelere ciddi vergiler ödüyorlar. Ancak bu gelir, mahalleye hizmet olarak dönmüyor. Eğer buraya gereken önem verilirse, mahallemiz Ankara’nın en güzel yerlerinden biri olabilir” dedi.