Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın vaatleri neydi? İlk 100 gününde ne yaptı?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, seçim döneminde Sincan için ne vaat etti? Belediye Başkanı olduktan sonra Ercan, Sincan için hangi vaatlerini gerçekleştirdi? İşte bu soruların yanıtı haberimizde...

ÖZEL HABER: ESRA SARI

2017-2023 yılları arasında Sincan Belediye Başkanı olarak görev yapan Murat Ercan, 2024 seçimlerinde yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti'li Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, seçim öncesinde Sincan için ne vaat etti? Bu vaatlerden hangilerini ilk 100 gününde yaptı? İşte bu soruların yanıtı haberimizde…

MURAT ERCAN NE VAAT ETTİ?

Seçim sürecinde bulduğu her fırsatta sahaya inen Ercan, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinlemişti. Seçim döneminde ilçe sakinlerine birçok vaatte bulunan Ercan, “Sincan’ımız için gece gündüz demeden, durmadan yorulmadan çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” demişti.

MOLA EVLERİ SÖZÜ!

Sincan’da yaşayan engelli vatandaşlar için "mola evleri" yapacaklarını müjdeleyen Ercan, engelli çocuğu olan ebeveynlerin zor durumda olduğunu söyledi. Ercan, "Vatandaş çocuğunu bir yere bırakıp gidemiyor. Hastaneye gidecek ama çocuğunu bırakamadığı için gitmekte çok zorlanıyorlar. Bu ciddi bir ihtiyaçtı. İnşallah şimdi mola evleri ile bu ihtiyacı ortadan kaldıracağız. Aileler gelecek çocuklarını bırakacak, istediklerini yapacaklar, sonra işleri bitince gelip teslim alacaklar” dedi.

Dijital Dönüşüm Akademisi ve Bilim Sincan gibi projelerle Dijital Kampüs’ün temelini attıklarını belirten Ercan, “Uzay, fen bilimleri, matematik, dene-yap atölyeleri ile çocukların belki içerisinde spor yapabilecekleri, sanatı da konuşabilecekleri, sohbet edebilecekleri ve çay içebilecekleri bütüncül bir kompleksi inşallah önümüzdeki 5 yılda gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ercan, gelecek 5 yıl içerisinde yapmayı vaat ettikleri “Sincan Spor Vadisi” sayesinde gençlerin ve çocukların hem tabiatla daha iç içe bir hayat yaşayabileceklerini hem de her türlü sportif aktiviteleri yapabileceklerini dile getirdi.

Geri dönüşümde de Sincan Belediyesi olarak önemli işlere imza attıklarını ve atacaklarını vurgulayan Ercan, geri dönüşüm projeleri olduğuna dikkati çekmişti.

Başkan Ercan, Sincan'a yüzme havuzu ve spor alanlarının daha fazla artıracaklarının sözünü vermişti. Sincan'da yeşil alan ve parkların artırılacağını her fırsatta dile getiren Murat Ercan, Sincan Park’ı açacağını söylemişti.

İLK 100 GÜNDE NELER YAPTI?

AK Parti'li Murat Ercan, Ankara'nın Sincan ilçesindeki Belediye Başkanlığı görevine resmen başlamasıyla birlikte ilk işini yaptı. Seçim çalışmaları kapsamında ilçe sakinlerine Sincan Park'ı açacağını söz veren Ercan, sözünü tuttu.

İLK İCRAATI ERCAN'IN SİNCAN PARK!

18 Mayıs'ta Sincan Park'ın açılış törenine katılan Ercan, park alanının daha önceden bataklık olduğunu belirterek, "Burası çevre sakinlerin kokudan adeta oturamadığı bir yerdi. Şimdi biz burayı bu devasa alanı nasıl yaparız da ıslah ederiz diye yola çıktık ama hayallerimiz bizi bu bataklığı cennet bahçesine dönüştürmeye itti. Hamdolsun Rabbime işte bugünkü sonuç ortaya çıktı." dedi.

Seçim vaatleri arasında Sincan'da yeşil alanlarının artıracağını her fırsatta dile getiren Ercan, ilçenin daha yaşanabilir olması için elinden geleni yaptığını söyledi. Ercan, "Yemyeşil yaşam alanları ve spor sahalarından kültür ve sanat merkezlerine kadar çok daha fazlası sizin için burada, Sincan’da…" dedi.

ÇİFTÇİYE TAM DESTEK!

Başkan Ercan, çiftçiye tohum ve gübre yardımı yaptıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yenikent Çoğlu köyümüzde yetişen buğdayların hasadını gerçekleştirdik. Atasözünde denildiği gibi 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' diyor; toprağa binbir emekle değer katan çiftçilerimize tohum hibesinden gübreleme makinelerine ve akıllı tarım teknolojilerine kadar her konuda destek olmaya devam ediyoruz."

Murat Ercan, Ankara'da sağanak yağış sebebiyle taşkın yaşanan yolları ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından yeniden trafiğe açtıklarını, bozulan yolların ve hasar gören kaldırımların onarımlarının ivedilikle yapıldığını ifade etti.

Sincan’da çocukların "Sıfır Atık" bilinciyle yetiştiğini dile getiren Ercan, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ödüllü projemiz Eko-Çiftlik Sıfır Atık Eğitim Merkezi’nde okul öncesi eğitim gören çocuklarımıza Sıfır Atık bilinci aşıladık. Gelecek nesillere daha yeşil bir dünya miras bırakmak ve gelece nefes olmak için fidanları toprakla buluşturduk" ifadelerini kullandı.

Başkan Ercan, çölyak hastalarına destek olduklarını da belirterek, "Glutensiz gıda temini, 3 ayda bir gerçekleşen nakdi yardım ve farkındalık etkinliklerimiz 432 Çölyak hastası hemşehrimizin ve ailelerin yanındayız." dedi.

Murat Ercan vaat ettiği "Mola Evleri" projesinin başlamasına dair ise herhangi bir paylaşımda bulunmadı. İlk 100 günde farklı faaliyetlere ağırlık veren Ercan'ın sözünü verdiği projelere ne zaman başlayacağı ise merak ediliyor. Belediyenin web sitesinde de projeler bölümünde çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri