Sincan Belediyesi kreş ve bakımevlerinde yeni dönem heyecanı

Sincan Belediyesi’nin okul öncesi eğitim amacıyla faaliyete geçirdiği kreş ve gündüz bakımevlerinde, minik öğrenciler ilk haftanın heyecanını yaşıyor. Bu "Uyum Dönemi" olarak adlandırılan süreçte çocuklar, öğretmenleri ve yeni arkadaşlarıyla tanışarak, eğitim ortamına adapte olmaya başlayacak. Kreşlerde bu hafta başlayan uyum süreci, ailelerde de en az çocuklar kadar heyecan yaratıyor.

Sincan Belediyesi'nin fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla hizmete sunduğu kreş ve gündüz bakımevlerinde bu hafta "Uyum Dönemi" heyecanı yaşanıyor. Pazartesi günü itibarıyla kaydı yapılan öğrenciler, eğitimlerine başlamış durumda. Uzman eğitmenlerin gözetiminde eğitim hayatlarına ilk adımlarını atan çocuklar büyük bir mutluluk içindeyken, veliler de çocuklarının bu yeni sürece adapte olmaları konusunda heyecanlarını paylaşıyor.

Menekşe, Papatya, Zambak, Leylak ve Lale isimli toplam beş kreş ve gündüz bakımevinde 3-5 yaş arası çocuklar, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte oyunlar oynayıp çeşitli etkinliklere katılarak eğlenceli vakit geçiriyorlar. İlk kez ebeveynlerinden ayrılan çocuklara sıcak ve huzurlu bir ortam sunan kreşlerin güvenliği, ailelere büyük bir rahatlık sağlıyor.

BAŞKAN ERCAN MİNİKLERİN HEYECANINI PAYLAŞTI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, eğitime başladıkları ilk haftada heyecanla dolu miniklerin yanında yer aldı. Sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, çocuklara ve ailelerine başarılı bir eğitim dönemi dileğinde bulunan Başkan Ercan, miniklerin yaşadığı sevinci de vurguladı.

Başkan Ercan şu ifadeleri kullandı; "Miniklerimiz eğitim-öğretim hayatına “merhaba” dedi. Kreş ve Gündüz Bakımevlerimizde eğitim-öğretim hayatına başlayan miniklerimiz ilk günün heyecan ve sevincini doyasıya yaşadı. Okula başlayan çocuklarımıza ve ailelerine keyifli, verimli ve başarılı bir dönem diliyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri