Sincan Belediyesi'nden çölyak hastalarına maddi destek

Sincan Belediyesi, çölyak hastalarına yönelik desteklerine devam ediyor. Belediye, sosyal destek kartı aracılığıyla ilçede yaşayan 457 çölyak hastasına 1000 TL yardım sağladı. Belediye Başkanı Murat Ercan, her üç ayda bir düzenli olarak bu yardımların yapıldığını ve çölyaklı vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Sincan Belediyesi, çölyak hastalarının glutensiz ürünlere daha kolay ulaşabilmesi için kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Sosyal destek kartlarına 1000 TL yatırılan 457 kişi bu yardımı ilçedeki marketlerde glutensiz gıda ürünleri almak için kullanabiliyor. Aynı evde iki çölyak hastası bulunan aileler ise 2000 TL’lik bir destekten faydalanıyor.

Belediye Başkanı Murat Ercan, yaptığı açıklamada, "Glutensiz gıda paketleri, 3 ayda bir gerçekleşen nakdi yardım ve çeşitli farkındalık etkinlikleriyle çölyak hastası hemşerilemiz ve ailelerine destek olmaya devam ediyoruz. Her daim onların yanındayız” dedi.

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Çölyak hastalığı, ince bağırsağın glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren bir hassasiyet göstermesi durumudur. Bu nedenle çölyak hastaları buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi glüten içeren tahıllardan kaçınmak zorundadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri