Sincan Belediyesi'ni gururlandıran projeye Londra'dan büyük ilgi

Sincan Belediyesi personeli Furkan Süleyman Üstün, Uluslararası İnşaat Yönetimi Araştırmaları Konferansı'nda (ARCOM) inşaat sektöründe güneş enerjisi üzerine geliştirdiği projeyi sunarak yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Sincan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’nde inşaat mühendisi olarak görev yapan Üstün, “İnşaat Sektörü Güneş Enerjisi Projelerinde Gerçek Opsiyon Teoremi: Sistematik Tarama” başlıklı çalışmasıyla TÜBİTAK desteğine layık görüldü. Bu başarı, onu Londra’daki ARCOM konferansına konuşmacı olarak davet edilmesine vesile oldu. Furkan Süleyman Üstün, sadece Sincan Belediyesi’nin değil, aynı zamanda Türkiye’nin gururu olarak uluslararası alanda tanınırlık kazandı.

Dünya genelinde yaşanan enerji krizi, yenilenebilir enerji çözümlerine olan ilgiyi artırırken, Furkan Süleyman Üstün’ün bu alandaki çalışması büyük takdir topladı. Sincan’dan Londra’ya uzanan bu başarı hikayesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının inşaat sektörüne entegrasyonu konusundaki araştırmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

İngiltere'nin başkenti Londra’da düzenlenen ARCOM konferansında, 50’den fazla ülkeden 300 katılımcı arasında yer alan Furkan Süleyman Üstün, projesiyle büyük ilgi topladı. Çalışmasının içeriğiyle beğeni kazanan Üstün, aynı zamanda Türkiye’yi temsil eden tek ve en genç katılımcı olarak dikkat çekti.

Üstün’ün çalışması, inşaat sektöründe yenilenebilir güneş enerjisi sistemlerinin yaygınlaşmasını ve maliyetlerinin azaltılmasını hedefliyor. Projede öne çıkan gerçek opsiyon değerlemesi yöntemi, inşaat maliyetlerini minimize ederek enerjiden maksimum verim almayı amaçlıyor. Bu proje, literatürde gerçek opsiyon değerlemesi üzerine önemli bir boşluğu doldurarak sektörde yenilikçi bir çözüm sunuyor.

Önümüzdeki sene İskoçya’da yapılacak toplantı için davet alan Üstün;

“Dünyadaki en büyük sorunlardan birisi olan enerji krizi ile ilgili yaptığım bu çalışmanın uluslararası alanda bu şekilde takdir görmesi beni hem gururlandırdı hem de mutlu etti. Londra’da dünyanın en prestijli üniversitelerinden katılımcıların bulunduğu böyle bir konferansın en genç katılımcısı olarak ülkemi temsil ettim.

Projem TÜBİTAK 2224-A Yurt dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programından destek aldı. Yenilenebilir güneş sistemleri üzerine yaptığım proje sunumumun ardından, ödüllendirilerek 2025 ARCOM’a davet edildim.

Bu süreçte beni destekleyen Sincan Belediye Başkanımız Sayın Murat Ercan, Başkan Yardımcılarım, müdürlerim ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri