"Sincan Park" hizmete açıldı

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Sincan Parkı'nın yapımının 4 yıl sürdüğünü belirterek, Türkiye'nin en büyük çocuk oyun alanının parkta bulunduğunu söyledi.

Yenikent Mahallesi'ndeki parkın açılışı için düzenlenen programda konuşan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, parkın yapımının 4 yıl sürdüğünü belirtti.

Bölgenin bataklık nedeniyle sineklerin üreme merkezi olduğunu ifade eden Ercan, hayallerinin bataklığı bir cennet bahçesine dönüştürmeye ittiğini aktararak, parkın akıllı bir park olduğunu vurguladı. Ercan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir düğmeyle bir kişi tüm sulama ve aydınlatma sistemlerini harekete geçirebiliyor. Bu parka normalde aylık 1 ila 1,5 milyon lira su parası gelmesi gerekiyordu. Biz buraya yaptığımız akıllı sulama sistemiyle, suyu heba etmeden tekrar kullanarak suya bir kuruş para ödemeyeceğiz. Akıllı aydınlatma sistemi ile de normalde gelmesi gereken enerji maliyetinin yüzde 25-30'u kadarı gelecek."

Parkın çevresinin 5 kilometre olduğunu kaydeden Ercan, parka 600'ü meyve, 7 bini yetişkin olmak üzere toplam 20 bin ağaç diktiklerini belirtti.

Başkan Ercan, çocuk oyun alanının 5 bin metrekareden oluştuğunu dile getirerek, Türkiye'nin en büyük çocuk oyun alanının parkta bulunduğunu belirtti.

70'e yakın farklı oyun grubunun olduğunu belirten Ercan, parkın içinde bisiklet, yürüyüş ve fayton yollarının olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Biz onları elektrikli fayton ve tren şeklinde kuruyoruz. Basketbol, voleybol, halı saha, tenis kortu yer alıyor. Yani sporun da merkezidir. 300 bin metrekarenin 185 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. Etkinlik alanı 8 bin metrekaredir. Burası tapu kaydı olmayan bir bataklık alanıydı. Buranın ilk önce Hazine ve Milli Emlak adına tescili sağlandı. Tescilden sonra bize tahsisi için Bakanlığın izin vermesi gerekiyordu. Bu süreçte dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'un bize çok desteği oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Çok büyük ve külfetli bir işti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri