Sincan'da asansör faciasında hayatını kaybeden Beren Su Bolat'ın ölümüyle ilgili soruşturmada sıcak gelişme: ABB açığa almıştı

Ankara'nın Sincan ilçesinde asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden 13 yaşındaki Beren Su Bolat'ın ölümüne ilişkin soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, olay sırasında kurtarma çalışmalarında görev alan üç itfaiye görevlisi hakkında soruşturma izni talep etti. Bu talep üzerine, Ankara Valiliği tarafından itfaiye şefi E.A. ile itfaiye erleri B.Y. ve B.B. hakkında soruşturma izni verildi. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi de idari soruşturma kapsamında bu üç itfaiye görevlisini açığa aldı.

NE OLMUŞTU?

Olay, 23 Temmuz’da Sincan’ın Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yaşanmıştı. Beren Su Bolat, sınıf arkadaşını ziyaret etmek için gittiği apartmanın asansöründe mahsur kalmış, kurtarma çalışmaları sırasında asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmişti. Arkadaşı ise itfaiye ekipleri tarafından sağ olarak kurtarılmıştı.

Kaza ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda, asansörün bozulmasının tehlikeli bir durum olduğu vurgulanırken, itfaiye ekiplerinin gerekli güvenlik tedbirlerini almadığı ve dikkatli davranmadığı belirtilerek kazaya sebebiyet verdikleri ifade edildi. Raporda, kazanın alınacak önlemlerle önlenebilir olduğu, ancak itfaiye görevlilerinin hatalı ve tedbirsiz müdahalesinin kazayı kaçınılmaz hale getirdiği kaydedildi.

Beren Su’nun trajik kaybı, olayla ilgili ihmallerin üzerine gidilmesi gerektiği tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri