Sincan’da Dünya Kız Çocukları Günü "Gastro Sincan" coşkuyla kutlandı

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü Gastro Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın da katıldığı özel bir etkinlikle kutlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Ankara Valiliği’nin iş birliğiyle düzenlenen programa, Okul Destek Projesi kapsamında seçilen 10 kız çocuğu katıldı. Etkinlikte çocuklar, Gastro Sincan’ın kursiyerleriyle birlikte mutfakta harikalar yarattı ve çeşitli kurabiyeler pişirdi.

KEYİFLİ ANLAR YAŞANDI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da bu özel günde minikleri yalnız bırakmayarak etkinliğe katıldı. Kurabiye yapım sürecinde çocuklarla tanışıp sohbet eden Başkan Ercan, onlarla birlikte keyifli anlar yaşadı. Kurabiye yapımının ardından, etkinlik katılımcıları için hazırlanan pasta coşkuyla kesildi. Çocuklar, yaptıkları lezzetli kurabiyeleri afiyetle yerken, Başkan Ercan ve eşi Emine Ercan, miniklere hediyeler takdim etti.

YENİ DÖNEMİN İLK ADIMI

Sincan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Beste Oral, etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaştı: “Maddi yetersizlikler nedeniyle çocuklarımızın kurum bakımına girmemesi için aileleri ekonomik olarak destekliyoruz. Okul Destek Projesi kapsamında diğer ailelerin çocuklarıyla eşit fırsatlar sunmak için çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Bu etkinlik de yeni dönemin ilk adımı oldu. Kurabiye yapımıyla, çocuklara keyifli bir gün yaşatmayı amaçladık.” Dünya Kız Çocukları Günü, böylece Gastro Sincan’da anlam dolu bir etkinlikle kutlanmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri