Sincan'da 'Kadın Kadına Aile Sohbetleri' programı devam ediyor

Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kadın Kadına Aile Sohbetleri' programı, bu ay Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut'u konuk etti. Programda, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar anıldı, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi ve ilahiler söylendi.

Sincan Belediyesinin organize ettiği 'Kadın Kadına Aile Sohbetleri' programı ilçedeki kadınların takip ettiği bir etkinlik olarak devam ediyor.

DEPREMDE YAPILAN ÇALIŞMALAR ANLATILDI

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan programda, deprem felaketinde Sincan'da yaşanan dayanışma örneğine vurgu yaptı. Depremin ardından yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirterek, Fuar ve Kongre Merkezini üs olarak kullanarak sürekli yardım kuyrukları oluştuğunu, gençlerin sabahlara kadar çalıştığını ve bölgeye 113 tır yardım gönderdiklerini söyledi. Ayrıca, 30 bin kişinin Sincan'a geldiğini ve ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını, arama kurtarma ekiplerini seferber ettiklerini ve Adıyaman'da 300 konteynerlik bir kent kurduklarını ifade etti.

Ercan, depremzedelere hastane hizmeti için poliklinik kurduklarını, Büyük Sincan Çarşısı'nı inşa ettiklerini ve Adıyaman'da temizlik ve altyapı çalışmaları yaptıklarını belirtti. Sedide Akbulut ise depremde hayatını kaybedenleri anarak sözlerine başladı ve Miraç Kandili'nin öneminden bahsetti. Aile hayatına dair kadınlara tavsiyelerde bulunarak, mutlu bir aile için babaların görev ve sorumluluklarını Sincanlı kadınlara aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri