Sincanlı anneler "Anne Söyleşileri" programı ile kendilerini geliştiriyor

Sincan Bebek Kütüphanesi, çocukların yanı sıra annelere de sürekli destek oluyor. Açılışından bu yana annelerin bir araya gelip vakit geçirdiği, ortak sorunlarına çözümler bulduğu "Anne Söyleşileri" programı, katılım sayısını artırarak daha fazla insana ulaşıyor.

Sincan Belediyesi'nin hizmete sunduğu Bebek Kütüphanesi’nde düzenlenen bu söyleşiler, anneleri her hafta farklı konular etrafında buluşturuyor. Anneler bu etkinliklerde yaşadıkları ortak sorunları paylaşıyor ve birbirlerine destek oluyorlar. Aile danışmanı ve sosyolog Sümeyye Bolu’nun moderatörlüğünde gerçekleşen bu söyleşilerde, katılımcıların seçtiği kitaplar birlikte okunup derinlemesine tartışılıyor.

Sümeyye BoluAnne Söyleşi” ile ilgili, “Anne söyleşimiz bebek kütüphanemizin açıldığı günden itibaren aktif olarak devam ediyor. İlk olarak 7 anneyle başladığımız bu programımızı giderek genişlettik. Sayımız bugün 35 kişiyi buldu. Ortak problemleri olan anneleri grup terapisi şeklinde bir araya getiriyoruz. Böylelikle birbirlerine hem destek oluyorlar hem de biz orada bir eğitim grubu oluşturuyoruz.” İfadelerini kullandı.

ÖNCE KENDİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Söyleşilere aktif katıldığını belirten ve memnuniyetini dile getiren veli Betül Hanım, “Bir anne, kadın ve eş olarak toplumda var olmanın, var olabilmenin ne kadar kıymetli olduğunu burada öğrendik. Burada bulunan bütün kadınlar adına şunu söyleyebilirim ki bizlere çok kaliteli bir eğitim veriliyor. Aslında özümüzde var olan değerlerin topluma yansıyabilmesi için önce anne kalbimizi, eş kalbimizi ve hatta daha derinlere inerek çocuk kalplerimizi de onarıp bizi topluma kazandırabilen büyük bir güç oluyor. Söyleşilerle birlikte kendimizi sevmeyi, değer vermeyi ve özgüvenimizi kazanmayı öğrendik. Kendimizdeki potansiyeli fark ettik. Çocuk eğitiminden ziyade önce kendimizi eğittik. İnsan kendisini sevdiğinde ve saygı duyduğunda değiştiremeyeceği ve dönüştüremeyeceği hiçbir şey yok. Bize çok güzel katkıları olan Sümeyye hocamıza, ailemize ve Başkanımız Murat Ercan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri