CHP Lideri Özgür Özel: Sorumlular hesap verecek, anaların yüreğine su serpilecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Özel, maden kazaları ve dava süreçleriyle ilgili "Sorumlular hesap verecek, anaların yüreğine su serpilecek" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında maden kazalarına, dikkat çekti.

CHP Lideri Özel, devam eden dava süreçleriyle ilgili mağdurların yanında olacaklarını belirtti. Maden kazalarındaki maden işçilerin haklarını aramalarında destek vereceklerini söyleyerek, sorumluların hesap vereceğini, anaların yüreklerine su serpileceğini ifade etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Daron Acemoğlu’nun Nobel Ekonomi Ödülü almasını kutlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konudaki aramasını önemine vurguladı.

"ÖLÜMLÜ İŞÇİ KAZALARINDA TÜRKİYE BİRİNCİ"

Özel, iktidarın ölümlü iş kazalarında Türkiye'yi dünyada birinci sıraya yerleştirdiğini belirtirken, Amasra maden faciasının yıldönümüne de dikkat çekti. "Amasra maden faciası bir katliamdır," diyen Özel, Erdoğan'ın “kader planı” ifadesini eleştirerek, "Sayıştay raporları, aklı ve vicdanı olan bir iktidarın önleyici tedbirler alabileceğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

Amasra'daki maden kazasında havalandırma sisteminin 53 kez alarm verdiğini hatırlatan Özel, “Bu mesleğin fıtratında bu var demek, sorumluluğun üzerini örtmek demektir," ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun sunumunda ölen madencilerin sorumluluğunu üstlenmediğini belirterek, “Suçluları aklayan bir süreçle karşı karşıyayız" dedi.

"BU SOYGUNDUR"

Özel, Cengiz Holding'e ait bir bakır madeni ihalesine de eleştiriler yöneltti. İhalenin adrese teslim yapıldığını ifade eden Özel, "Cevherin değeri 456 milyar TL, ama ihale 3.5 milyar TL'ye verilmiş. Bu soygundur" diye konuştu.

"BU KATLİAM YASASINI UYGULAMAYACAĞIZ"

Özel, Gebze ve Ümraniye’deki can kayıplarına dikkat çekerek, "Bu katliam yasasını uygulamayacağız," vurgusunu yaptı. Anayasa Mahkemesi’ne de çağrıda bulunan Özel, mevcut kanunun derhal değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Özel, "Barınak yapmak için 2028'e kadar süre vermişlerdi son olarak. Gebze'de, Ümraniye'de canlarımızı öldürdüler hepimizi mahvettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık, uygulamayacağız, asla da uygulatmayacağız. Ama kendi belediyeleri örtülü mesajı alanlar canlara kıyıyor. Bizim belediye başkanlarımız da vekillerimizde canlarımıza kıymayacağımızı söyledik." dedi.

"VATANDAŞIN CEBİNE EL ATACAKLARMIŞ"

Ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Özel, Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’in açıklamalarını eleştirerek, "Yönetimdeki beceriksizliği örtmek için İsrail'i gündeme getiriyorlar," şeklinde konuştu. Kapalı oturumda İsrail'in Türkiye'ye saldıracağına dair herhangi bir kanıt sunulamadığını belirten Özel, "Meğerse ipteki cambaza bak diyerek vatandaşın cebine el atacaklarmış" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri