Sri Lanka - Türkiye Eskiz Defteri'nde yer alacak eserler..

Sri Lanka Nevşehir Fahri Konsolosunun katkılarıyla Sri Lanka Büyükelçiliği tarafından Ankara Mimi Otel'de düzenlenen Sri Lankalı ünlü sanatçı Vasantha Perera'nın tablolarından oluşan sergi gerçekleşti. Vasantha Perera, 2003 yılında aldığı cesur bir kararla sanat yönetmenliği görevinden istifa ederek tamamen resim tutkusuna odaklandı.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Gaziosmanpaşa Mimi Otel’de gerçekleşen sergiye, Sri Lanka Büyükelçi S.Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, sanatçılar ve çok sayıda davetli katıldı.

Sergide konuşma yapan Sri Lanka Büyükelçi S.Hasanthi Urugodawatte Dissanayake, Sri Lankalı ünlü ressam Vasantha Perera’yı konuklara tanıtarak yaptığı çalışmaları hakkında davetlere detaylı bilgi aktardı. Büyükelçi Dissanayake, “Türkiye-Sri Lanka diplomatik ilişkilerinin 75. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen bu özel sergiye katılımlarınız için teşekkür ederim. Ressamımız Vasanta Perera, başarılı çalışmalarıyla iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde önemli katkıda bulunmaktadır. Perera, Türkiye’ye özgü çalışmasıyla gelecek yıl bu zamanlarda eserlerini sanatseverlere sunmaya hazırlanacak.” dedi.

Ankara Mimi Otel’de yaptığı başarılı çalışmaları sergileyen Ressam Vasantha Perera, sergi öncesinde anadolugazete.com.tr muhabiri Sümer Taşkıran’a konuştu. Kendini yetiştiren seçkin bir sanatçı olarak tanımlayan Vasantha, sanat yolculuğunu ve sanata duyduğu bağlılığı paylaşıp, statüden ziyade sanatsal ifadesine odaklanarak bu yüce konumu elde ettiğini belirtti. Başarılı ressam Perera, “Budizm'in derin felsefesi ve doğanın güzelliğinden ilham alarak sanatımı şekillendirdim. Hayal gücümü kullanarak kendi iç dünyamı tuvalime işledim. İlk etapta natüralist resimlerle başladım. Sonrasında mimari yapılarla çalışmalarımı sürdürürüm.” dedi.

Sri Lanka Filateli Bürosu'na tasarladığı 39 benzersiz pul ile doğayı ve yaban hayatını kutlayarak sanat tarihinde büyük başarılara imza atan Vasantha Perera, 2003 yılında aldığı cesur bir kararla sanat yönetmenliği görevinden istifa ederek tamamen resim tutkusuna odaklandı.

Vasantha Perera, “Çalışmalarımın tamamında sulu boya kullanıyorum. Yağlı boya çalışmadım çünkü nasıl yapılır bilmiyordum. Pastel boya pek ilgimi çekmedi. Bu nedenle sulu boyaya yöneldim. Benim tekniğimde siyah ve veya kullanmıyorum. Koyu rengi elde etmek için iki rengi birleştirip koyu renk elde ediyorum. Beyaz için ise sayfanın rengini kullanıyorum. Beyaz rengi kullanmak istediğim zaman o kısmı boş bırakıyorum. İşin en zor yanı da bu. Çünkü teknik olarak beyaz kullanmadan çalışmak gerçekten kolay değil ama ben böyle çalışıyorum. Aynı zamanda sulu boya çalışanlarımı masanın üzerinde yapıyorum. Sulu boya da sayfanın düz olması için önemli bir detay. Yaptığım her resmin bir hikayesi var.“ şeklinde konuştu.

Perera, “Sayın Büyükelçi S.Hasanthi Urugodawatte Dissanayake beni Türkiye’ye davet etti. 5-6 haftadır buradayım. Büyükelçi, gelecek yıl Türkiye ile ilgili çalışmalar yapmamı istedi. Bu nedenle burada bulunduğum sürece bir kaç şehri gezdim. Onlardan biri de Kapadokya. Dün Kapadokya’dan döndüm. Çok beğendim. Türk halkı, çok sıcak kanlı ve cana yakın fakat iletişim kurabilmek için maalesef İngilizce bilen birilerini bulmak zor oldu. Buna rağmen çok dost canlısı ve yardım sever insanlar.” ifadelerini kullandı.

Yerel ve uluslararası sergilerde yer alan ünlü ressam Vasantha'nın "Jaffna", "Kandy" ve "Kolombo" adlı kitaplarında tarihi anıtları, insanları ve eserleri belgeleyen ‘Eskiz Defteri’ serisi sergide satışa sunuldu.

Ressam Perera, gelecek yıl yayımlanması planlanan Sri Lanka - Türkiye Eskiz Defteri'nde yer almak üzere Türkiye'ye dair eskizler yapmak üzere bir ay süreyle Türkiye'yi ziyaret ediyor.

Sanat dolu bir günün ardından, sergi katılımcıları özenle hazırlanan ikramlarla buluştu. Davetliler, lezzetli atıştırmalıklar eşliğinde içten sohbetlerle serginin kapanışını yaşadılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri