Sürücüler dikkat! Emniyet şeridi emniyetli değil

Ankara Emniyet Müdürlüğü emniyet şeridini kullanan sürücüler için denetimlerini sürüyor. Bugün Başkent'in çevre yollarında emniyet şeridini ihlal eden şoförler için işlem yapıldı.

Karayollarında emniyet şeridi, genellikle acil durum araçları için ayrılmıştır ve bu şeridin kullanımı genellikle yasaktır. Ancak, bazı durumlarda trafik yoğunluğu veya acil bir durum söz konusu olduğunda, belirli kurallara uygun olarak kullanılabiliyor. Fakat bazı sürücüler trafik sıkışıklığı gibi durumlarda emniyet şeridini işgal ederek trafiği tehlikeye atıyor.

Bugün Başkent Ankara’da bunun önüne geçmek için trafik ekipleri denetimlerini sürdürüyor. Ankara Çevre yolu, İstanbul ve Samsun istikameti, Keçiören ayrımı ile ivedik ayrımı arası emniyet şeridini kullananlara trafik ekipleri tarafından işlem yapıldı.

Karayolları Trafik Kanunu 46.maddesinin f bölümünde “Trafik kazası, arıza hâlleri, acil yardım, kurtarma, kar mücadelesi, kaza incelemesi, genel güvenlik ve asayişin sağlanması gibi durumlar dışında emniyet şeritlerini ve banketleri kullanmamak” yasaktır denilmiştir.

EMNİYET ŞERİDİ KULLANMANIN CEZASI NE KADAR?

Geçiş üstünlüğü bulunmayan veya arıza durumunda olmayan araçların emniyet şeridini kullanması sonucu para cezası verilir. Emniyet şeridinden gitmenin cezası 2024 senesi itibariyle güncellendi. 2023'te 4 bin 064 TL olan emniyet şeridinde gitmenin cezası 2024 yılında 6 bin 440 TL olarak zamlandı. Emniyet şeridi ihlali cezası yiyen sürücüler, cezalarını indirimli ödemek için 15 gün içinde cezayı yatırması gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri