ÖZEL HABER: SAMET EKER
‘Tarih değil, hatalar tekerrür eder.’ diye söyleyen 2’inci Abdülhamid tarihin bilinmesine ışık tutarken, bir milletin tarihini bilmesinin önemini de ‘Büyük ve tarihi olayları ancak büyük milletler yaşayabilir.’ diye vurgulayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğreniyoruz. Tarihi açıdan önemli 3 olay haberimizde...
KEÇİÖREN METROSU AÇILDI
Nüfusu 1 milyona ulaşan Keçiören’in halk arasındaki tabirle ‘bitmeyen metrosu’ 14 yıl aradan sonra 5 Ocak 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in katılımı ile açıldı.
Bitmeyen metro hattını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tamamladı. O gün açılış programında tarihe geçen bir konuşma yapan Binali Yıldırım, şunları söyledi: “Gençler, 'Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin' diyor. Bundan doğrusu çok etkilendim ama gençler için de yeni bir tavsiyem var. Gençler, siz yeni bir slogan bulun. Aşkınız bitmesin, devam etsin ama Keçiören Metrosu bitti. Hayırlı, uğurlu olsun.”
FETHİ SEKİN VE ADLİYE ÇALIŞANI ŞEHİT DÜŞTÜ
İzmir Adliye Sarayı’nın C Blok girişinde PKK’lı teröristler bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla gerçekleştirdikleri saldırıda girdiği silahlı çatışma sonucunda şehit olan Polis Memuru Fethi Sekin ve saldırıda kurşunların hedefi olan adliye çalışanı Musa Can, 5 Ocak 2017 tarihinde vefat etti.
Adliye önünde trafik polisi olan Fethi Sekin, teröristlerin planlarını gerçekleştirmesini engelledi ve Türkiye’nin kahramanı oldu. Çalışma aşkı, yardımseverliği ve neşeli yapısı ile teşkilatta sevilen simalardan biri olan Fethi Sekin, milyonların kalbinde taht kurdu. Sevdikleri, arkadaşları ve bütün Türkiye her 5 Ocak’ta Fethi Sekin’i ve adliye çalışanı Musa Can’ı yad ediyor.
1981 VE ATATÜRK YILI
Atatürk, Türkiye’nin kurucu lideri ve önemli bir yönetici olduğu gibi dünya üzerindeki pek çok ülkenin de saygı duyduğu bir liderdi. Atatürk'ün bu liderliği günümüzde dünyanın birçok yerinde etkisini hâlâ gösteriyor. Tarih 5 Ocak 1981’i gösterdiğinde Millî Güvenlik Konseyi Başkanı Kenan Evren, 1981 yılını ‘Atatürk Yılı’ olarak ilan etti. İlk karar ise Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 27 Kasım 1978 yılında Paris’te düzenlenen genel kurul toplantısında alındıktan sonra uygulandı. Dolayısıyla bu karar UNESCO’nun girişimleriyle gerçekleşti. Bunun üzerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına birçok program düzenlendi.