Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı, yüksek et fiyatları hakkında konuştu

Türkiye Kasaplar Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut, et sektörü ve kasap esnafının sorunlarını Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı ile görüştü.

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Dr. Ahmet Bağcı, Türkiye Kasaplar Federasyonu Ankara Temsilcisi Sebahattin Bulut’u makamında kabul etti.

Görüşmede, et sektörü ile kasap esnafının sorunları ele alındı. Bulut, “Son dönemlerde et sektöründeki fiyat değişimleri bizi olumsuz etkiliyor. Günde 2-3 kilo et satan kasaplar, dükkan kapatmak zorunda kalıyor. Kasap esnafımız bu pahalılıktan şikayetçiler. Mahalle kasaplan ile besiciler için zor bir süreç hala devam ediyor.
Kasapların özlük haklarının iade edilmesini talep ediyoruz. Kasaplara tavuk parçalama imkanının yeniden verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer kasap esnafına bu imkan tekrar verilirse sektördeki fiyatlar önemli ölçüde azalacak.” diye konuştu.

Kasapların tekrardan tavuk parçalama ve sucuk hazırlama hakkına kavuşması gerektiğini vurgulayan Bulut, “Kasapların hazırladığı sucuklar her zaman daha güvenlidir. Bu hakkımızın elimizden alınmasını tasvip etmiyoruz. Bu nedenle hakkımızın iade edilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

Artan maliyetler hakkında konuşan Bulut, kasap ve besicilerin fiyat artışından olumsuz etkilendiğini, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, “Faturalar, kiralar artarken esnafımız çok zor durumda kaldı. Bakanlığımızın bu sorunlarla yakınen ilgilenmesini talep ediyoruz.” dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ise konu hakkında yaptığı konuşmada, "Bakanlık olarak görev alanımıza giren sorunları çözeceğiz. Vergi veren, istihdam sağlayan esnafımızı her zamanki gibi destekliyoruz. Vatandaşlarımızdan kaliteli, güvenilir ve ucuz et yemesi için esnafımızın da bize destek olmasını bekliyoruz. Fiyatlardaki bu yapay yükselmeyi esnafımız ve üreticimizle iş birliği yaparak çözeceğiz.” dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri