Tartışmalara yol açan Botanik Parkı sera bahçesi tadilatı 1 yıldır bitmedi…

Botanik Parkı sera bahçesi, geçtiğimiz yıl eylül ayında açık ihale ile Türkiye Biyologlar Derneği İktisadi İşletmesi tarafından 3 yıllığına kiralandı. İhalenin alınıp tadilatına başlanılmasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen bahçe halen tamamlanamadı.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Birçok tartışmaya sebep olan Botanik Parkı sera bahçesi alanının geleceği hala gizemini koruyor. İhale süreci ve devamına yönelik pek çok iddia bulunmasına rağmen yapımına başlanalı 1 yıl oldu ve hala bitmedi.

İDDİALAR IŞIĞINDA DEVAM EDEN TADİLAT

Ankaralılara miras olarak bırakılan Prof. Dr. Yüksel Öztan imzalı 65 bin metre karelik Botanik Park, 3. derece doğal sit alanı olarak içerisinde bölgenin akciğeri sayılabilecek birçok ağaç ve bitki barındırıyor.

70’li yıllarda parkla beraber yapılan sera bahçesi, bölgenin simgesi haline gelmesine rağmen yıllardır âtıl bir şekilde bekliyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) Eylül 2022'de gerçekleştirdiği açık ihalede bu alanın kiracıya verileceği ve tadilat işlemlerinin de kiracı tarafından yapılacağı belirtilmişti.

İhaleye tek bir firma olarak katılan Türkiye Biyologlar Derneği İktisadi İşletmesi, ihaleyi kazanarak iş yapımını üstlendi. Türkiye Biyologlar Derneğinin hazırladığı projede yer alan eko kafeyi ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı onaylamadı. Sera alanının sera olarak kullanılması gerektiğini ifade eden Bakanlık açıklamasından sonra ABB, 'aykırılıkların giderilmemesi halinde işlem yapılacağını' kiracıya bildirdi.

Bir taraftan bu ihale ile Botanik Parkı’nın doğasının ranta açıldığı iddia edilirken diğer taraftan da tadilat devam ediyor.

Bir yıldır tadilatı devam eden Botanik Parkı sera bahçesinin ne zaman sonuçlanacağı belirsizliğini koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri