TEÇ-SEN'den eylem çağrısı: "Ekonomik krizin faturası çalışanlara kesiliyor"

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, bugün Ankara’da düzenlenen basın toplantısında Türkiye'de hızla büyüyen ekonomik kriz ve enflasyonun etkilerine dikkat çekerek, eğitim ile ilgili sorunların altını çizdi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Genel Başkanı Ümit Demirel, bugün Ankara’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde hızla büyüyen ekonomik kriz ve enflasyonun etkilerine dikkat çeken Demirel, memurların, işçilerin, asgari ücretlilerin, emeklilerin ve çiftçilerin yaşadığı zorluklara vurgu yaptı. Ülke genelindeki fiyat artışlarının toplumun tüm kesimlerini etkilediğini belirten Demirel, şunları söyledi:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki, Türkiye genelinde hızını kesmeden ilerleyen ekonomik krizden, kur ataklarından, alım gücünün düşmesinden ve derin yoksulluktan Yüce Türk Milletinin sorumluluğu ve hiçbir katkısı yoktur. Ancak konu bedel ödemeye, hesap ödemeye gelince en ön safta yine bizler varız.”

"VERİLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR, DAVA AÇTIK"

Demirel, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, şu açıklamada bulundu:

“Vergiye, harca, elektriğe, suya, doğalgaza zam yapılırken, memura ve emekliye zam yapılmıyor. Sadece son dört yıllık enflasyon verilerine bakıldığında asgari ücretin 54 bin lira olması gerekirken 17 bin lira, memur maaşlarının ise 115 bin lira olması gerekirken 40 bin lira civarında olduğunu görüyoruz. TÜİK’in açıkladığı veriler hayatın olağan akışına uymayan, gerçek dışı oranlardır. Biz de bu nedenle TÜİK'in enflasyon hesaplamalarına karşı Ankara 24. İdare Mahkemesi’nde dava açtık.”

64 BİN OKULA EN AZ 64 BİN GÖREVLİ DÜŞMELİDİR

Eğitim çalışanlarının sorunlarına da değinen Demirel, "Türkiye genelinde okullarımızda temizlik sorunu vardır. Güvenlik sorunu vardır. Bu sorunun kaynağının tespiti ve çözümü ile ilgili TEÇ-SEN ARGE Büromuzca hazırlanan "Temiz ve Güvenli Okul" rapora göre; Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi 64 bin okulumuz vardır. 16 milyon öğrencimizin eğitim aldığı okullarımızın temizliği için istihdam edilen kadrolu personeli sayısı ise 22 bindir. Her okula 0,34 temizlik personeli düşmektedir. Okullarımızda kadrolu güvenlik görevlisi bulunmamakta olup bekçi olarak görev yapan personel sayımız ise 565'tir. 64 bin okulumuzda istihdam ettirilen hemşire sayımız ise 903'tür. 70 okula 1 hemşire düşmektedir. Bu rakamlar bile eğitim kurumlarımızın sağlık, temizlik ve güvenlik problemlerini net olarak gözler önüne sermektedir."

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM ÇAĞRISI

3 Ekim 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde yapılacak eylemde taleplerini dile getireceklerini ifade eden Demirel, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri seçiminden önce hükümet tarafından verilen sözler 16 aydır tutulmamaktadır. 1. dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi, sözlü sınav uygulamasına son verilmesi, kira yardımı yapılması gibi pek çok konuda taleplerimizin karşılanmaması durumunda eylemlerimize devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri