TED’de eğitime ışık tutan kitap tanıtıldı

TED Üniversitesi Konferans Salonu, ‘Ankara’nın Köklü Eğitim Kurumları’ kitabının tanıtım toplantısına ev sahipliği yaptı.

Cumhuriyet’in 100. Yılı’na özel hazırlanan “Ankara’nın Köklü Eğitim Kurumları” kitabı, TED Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

“Cumhuriyetin eğitim politikasına ve Ankara ile özdeşleşmiş ünlü okulların kuruluş yıllarına genel bir bakış” başlığıyla tanıtılan kitap, TED Ankara Koleji Vakfı’nın desteğiyle bastırıldı.

Toplantının açılışında konuşan TED Ankara Koleji 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz, Cumhuriyetin eğitim, hukuk, kültür ve sanat politikalarına yön vermiş köklü okullar hakkındaki bu kitabın tanıtım toplantısında bulunmaktan, TED Ankara Koleji Vakfı olarak büyük bir onur ve mutluluk duyduklarını belirtti.

CUMHURİYET’İN EĞİTİM MEŞALESİ…

Öz, “Cumhuriyet gibi, Ankara gibi 100. yaşını kutlamaya hazırlanan okulumuz, Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonu ve ilkeleriyle aydınlattığı yolda, ‘Cumhuriyetimizin eğitim meşalesi’ olarak tarihi sorumluluğumuzun gereğini bir kez daha yerine getirerek bu projeye destek olmuştur. Bu kitap Genç Cumhuriyet’in eğitim, hukuk ve kültür politikalarını ve Başkent Ankara’nın gurur veren tarihini daha iyi anlamamıza; bugünü daha bilinçli sorgulamamıza imkân verecek, şüphesiz disiplinler arası yeni çalışmalara da kaynak olacaktır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından TED Ankara Koleji 2. Başkanı Doç. Dr. Gamze Aşçıoğlu Öz ve Cin Ali Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nevin Kaygusuz Apaydın, kitapta emeği geçen yazarlara kitap ve teşekkür belgelerini verdi.

Etkinlik, Şef Hülya Sağır yönetimindeki Müzik Eğitimcileri Derneği Mandolin Topluluğunun seslendirdiği okul marşları ve TED Ankara Koleji Lise Kısmı Çok Sesli Korosu’nun coşkuyla seslendirdiği Kolej Marşı’nın ardından sona erdi.

EĞİTİM TARİHİMİZE IŞIK TUTUYOR

Ankara’nın Köklü Eğitim Kurumları eseri, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki sistemli eğitim politikasını kültür, sanat, teknoloji ve tarım gibi geniş bir yelpazede ele alarak okuyuculara sunuyor. Kitap, bu geniş perspektifiyle Cumhuriyet dönemi ve eğitim tarihimize dair özel bir özgünlük ve önem taşımaktadır.

Ankara’nın önemli eğitim kurumlarının yer aldığı okullar, kitapta sırasıyla şöyle: Taş Mektep (Ankara Atatürk Lisesi), Ankara Lisesi, Ankara Devlet Konservatuvarı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Gazi Eğitim Enstitüsü, Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji, İsmet Paşa Kız Enstitüsü, Ankara Gazi Lisesi, Yüksek Ziraat Enstitüsü, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Hasanoğlan Köy Enstitüsü, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ankara Körler Okulu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Fen Lisesi.

Kitabın sonunda “Ankara’nın Köklü Eğitim Kurumlarına Mimarca Bir Bakış” başlığıyla okul binalarının yorumlandığı bir bölüm de yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri