Terör ihbar ödüllerinde güncelleme: Kırmızı listedeki teröristlere 20 milyon lira ödül

İçişleri Bakanlığı, terör suçlarına ilişkin ihbar ödüllerinde önemli bir güncellemeye gitti. Bakanlık, "Terör Suçlarının Ortaya Çıkarılmasına veya Suç Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik" kapsamında, aranan teröristlerle ilgili bilgi verenlere sunulan ödül miktarlarını artırdı. Özellikle, Kırmızı Listede yer alan her bir terörist için verilen ödül 10 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı.

Yapılan düzenleme ile diğer listelerde de ödüller arttırıldı. Turuncu Listede aranan bir teröristin yakalanmasına yardımcı olanlara verilen ödül 1 milyon liradan 8 milyon liraya yükseltilirken, Gri Listede ise bu tutar 500 bin liradan 2 milyon liraya çıktı.

MAVİ VE YEŞİL LİSTELER KALDIRILDI, SARI LİSTE EKLENDİ

İçişleri Bakanlığı, daha önce aranan teröristleri beş farklı renkte listelemişti. Ancak, yeni yapılan değişiklikle Mavi ve Yeşil Listeler kaldırıldı. Bunun yerine, Sarı Liste eklendi ve bu listedeki teröristleri ihbar edenlere 4 milyon lira ödül verileceği açıklandı.

Bu güncelleme, terörle mücadelede vatandaşların iş birliğini teşvik etmek amacıyla atılan önemli bir adım olarak görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri