Ticaret Bakanlığı denetimde: Ekmeğe zam kapıda mı? | Ankaralı fırıncılar dertli!

Ticaret Bakanlığı ekmek zammına karşı denetimlerin süreceğini belirtirken, fırıncılar artan maliyetlerle zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ekmek fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı konusu, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Ticaret Bakanlığı’nın ekmek zammı ile ilgili yaptığı son açıklamanın ardından Ankara Keçiören’deki fırıncılara sorduk. Fırıncılar, ekmek maliyetlerinin arttığını belirterek, her şeyin fiyatının sabit kaldığı dönemleri özlediklerini dile getirdi.

TİCARET BAKANLIĞI: “SPEKÜLATİF FİYAT HAREKETLERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ticaret Bakanlığı, temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatındaki spekülatif artışların toplumun genel refahını olumsuz etkilediğini belirterek, bu konuda sıkı denetimlerin sürdürüldüğünü açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, ekmek fiyat tarifelerinin Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından belirlendiği ve belirlenen azami fiyatların üzerinde yapılan fiyatlandırmaların şikâyet konusu olduğunda derhal denetim yapıldığı ifade edildi. Fahiş fiyat uygulamaları tespit edilen işletmelere, “Haksız Fiyat Artışı” kapsamında 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye kadar idari para cezalarının uygulandığı belirtildi.

“EKMEĞE ZAM, MALİYETE ZAM DEMEK”

Keçiören’deki fırıncılar, maliyetlerin sürekli artış göstermesinden dolayı zam beklentisinin kaçınılmaz olduğu dile getirildi. Un, maya, enerji ve işçilik gibi temel girdilerdeki artışların ekmek maliyetlerini ciddi oranda etkilediğini vurgulayan bir fırıncı, “Ekmek fiyatına zam yapılmazsa fırıncılar olarak dayanamayız. Maliyetlerimiz artıyor ama ekmek fiyatı sabit kalırsa bu işi sürdüremeyiz.” dedi.

“FİYATLARIN AYNI KALDIĞI DÖNEMLERİ ARAR OLDUK”

Fırıncıların ortak şikâyetlerinden biri de ekonomik belirsizliklerin getirdiği zorluklardı. Bir başka fırıncı, “Her şeyin fiyatının aynı kaldığı dönemleri özledik. Un, elektrik, su; her şeyin fiyatı artıyor. Biz de maliyetlerimizi karşılayabilmek için ekmek fiyatını artırmak zorundayız” diye konuştu. Fırıncılar, zam yapmanın halkı zor durumda bırakacağını bilseler de ayakta kalabilmek adına bu zammın gerekli olduğunu savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri