Trafik şube ekiplerinden yoğun denetim dönemi başlıyor

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, yarından itibaren ülke genelinde sıkı ve yoğun bir denetim dönemi başlatıyor. 4 Mart tarihine kadar devam edecek bu süreçte, trafik kurallarına uymayan sürücülere yönelik cezai işlemler artacak.

Denetimler, özellikle trafiğin yoğun olduğu kavşaklar ve çarşı merkezi başta olmak üzere, ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Trafik ekipleri 24 saat boyunca görev yaparken, denetimler sadece fiziki kontrollerle sınırlı kalmayacak. Gece görüş özellikli 70'in üzerinde drone da denetimlere dahil edilerek, ihlaller havadan izlenecek.

DRONE DESTEKLİ DENETİMLERLE KUSURLAR TESPİT EDİLECEK

Gece görüş özellikli dronelar sayesinde, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığı kolaylıkla tespit edilecek. Özellikle emniyet kemeri takmayan, kırmızı ışık ihlali yapan, yaya geçidinde yayalara yol vermeyen ve araç kullanırken cep telefonuyla konuşan sürücüler dronelar tarafından anında belirlenecek. Tespit edilen ihlaller sonrasında cezai işlemler hızla uygulanacak.

TRAFİK HAYATTIR: KURALLARA UYALIM

Yetkililer, "Trafik Hayattır" mesajıyla sürücüleri trafik kurallarına uymaya davet ediyor. Trafik kurallarının ihmal edilmesi durumunda can ve mal güvenliğinin tehlikeye gireceği hatırlatılarak, denetimlerin bu tehlikeleri en aza indirmeyi amaçladığı vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri