TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı sürüyor: Ali Ayvazoğlu: “Ankara turizmin merkez üssü olacak”

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına ilişkin anadolugazete.com.tr’ye açıklama yaptı.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara’ya değer katan paydaşların buluştuğu TRAVELEXPO Ankara 6. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, Ankara ve çevre illere değer katmaya devam ediyor. 19 Kasım’a kadar sürecek fuarda birçok sektör temsilcisi Ankaralıları bekliyor. Ankara’nın turizm ve seyahat rotası ile fuarla ilgili merak edilenleri Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

“BAŞKENTSENİZ HEM TURİZMİN HEM DE KÜLTÜRÜN KONUSUSUNUZ”

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, fuarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu fuarda turizm ve seyahat ile ilgili her şey var. Seyahat, sağlık, sektör, karavan, spor turizmi dahil olmak üzere pek çok yapıyı bünyesinde barındıran Ankara'nın 6. TRAVELEXPO Fuarı, aslında Ankara’ya çok fazla değer katıyor. Çünkü hem tanınırlık açısından hem de çevreye değer katma açısından önemli. Eğer bir başkentseniz, dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun; otomatikman hem turizmin hem de kültürün konususunuz. Dolayısıyla dünya başkentleri turizmle alakalı veya herhangi bir organizasyonla alakalı mutlaka ama mutlaka altyapısını tamamlamıştır. Buna dönük birtakım organizasyonları kendi bünyesinde yapmak için hazırlıklarını yapmıştır. Dolayısıyla yüz yıllık başkentimiz Ankara'da hakikaten bu kadar zaman içerisinde sahip olduğu, kültürel, doğal veya bütün güzelliklerini ve değerlerini tanıtmak adına, ortaya koymuş olduğu bir çaba var. Arzu edilen noktaya belki gelmemiş olabilir. Ama son 5-6 yıldır özellikle sadece ülkemiz açısından söylemek gerek Ankara'yı bir tarafa bırakırsak ülkemiz topyekûn halde turizm farkındalığını oluşturmak adına birçok adım atıldı. Mesela Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı kuruldu. Bunun neticesi ile 81 ilin tüm değerleri dünyaya pazarlanmaya başladı.”

“50 MİLYON TURİSTİ ANADOLU’YA YAYMALIYIZ”

Sadece kum, deniz, güneş üçgeninden çıkarak ülkeye gelen turisti sadece belli şehirler çerçevesinde düşünmekten ziyade Anadolu’ya yayılması gerektiğini sözlerine ekleyen Ali Ayvazoğlu, “Ülkemize gelen 50 milyon insanı, bu potansiyeli Anadolu'ya yayarak kültürümüzü, sahip olduğumuz değerlerimizi ve kendimizi de dünyanın açık hava müzesi ilan ettiğimize göre bunu dünyaya pazarlamamız gerekiyordu. Bu amaçla açılmış olan yolda hakikaten çok büyük kazanımlar elde edildi. Ve bunun da meyvesini her il almaya başladı. Biz de başkent olarak geçen yıl yaklaşık 50 milyon üzerinde insanın gelmiş olduğu ülkemizde Ankara'da kendisine düşen payı aldı. Ankara sadece sanayi, ağır sanayi veya diğer birtakım işlerle anılan bir şehrin ötesinde turizmle de anılan, kültürle anılan bir başkent olma yolunda hızla ilerliyor. Bunun için bu organizasyon yani bu fuar tanınırlık açısından, bilinirlik açısından çok önemli bir yere sahip.” dedi.

“ANKARA’YI MERKEZE KOYDUĞUMUZDA NEYE HİTAP ETTİĞİMİZİ BİLİYORUZ”

Ankara’dan direkt uçuşlarla ilgili konuşma yapan Ayvazoğlu, şöyle söyledi: “Kırşehir, Kayseri, Nevşehir ve doğudaki Diyarbakır'a kadar giden değerlerimize ulaşabiliyoruz. Bildiğim kadarıyla bu genellikle Ankara üstünden sağlanıyor. Şu an yaklaşık 32 sefer diğer başkentlerle yapabiliyoruz. Dolayısıyla bunun en az 132 olması lazım. Başkent olmamızın gereği olarak hem uçuşlarımız hem de ulaşımımız daha erişilebilir olması lazım. Ankara'yı şöyle merkeze koyduğumuzda 16 ile yaklaşık 16,5 saat içerisinde tüm destinasyonlara ulaşma imkânı var. Ama Ankara'yı merkeze koyduğumuzda hakikaten biz neye hitap ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Kuzeye doğru gittiğimizde Karadeniz iklimine, batıya doğru gittiğimizde hakeza Bolu ve İstanbul, Kocaeli gibi illeriyle beraber hem kış turizmine hem doğa turizmine çok rahat hitap edebiliyoruz. Güney batıya ve güneye doğru gittiğimizde yine bir başka kültüre hitap edebiliyorsun. Doğuya doğru gittiğimizde hatta güneyimizde oradan hemen Nevşehir Kırşehir'e ulaşabiliyorsunuz. Kayseri'ye doğru gittiğimizde bir başka destinasyona kış turizmine ulaşabiliyorsunuz.”

“ANKARA ÇEVRESİYLE PLANLANMALI”

Ankara’nın konumuna yönelik önemli değerlendirmeler yapan Ayvazoğlu, “Ankara'nın merkezine pergeli koyup, ayağını çevirdiğiniz zaman hakikaten ulaşamayacağınız hiçbir nokta yok. Ankara öyle bir noktada ki kendini çevresiyle bir bütün halinde planlayıp, pazarladığı zaman Ankara merkez üssü olacak. Bizim hedeflerimiz de bu. Ankara üzerinden çevreyi planlayıp, turizmimizi çeşitlendirip ve bölgeye gelen turist ile beraber merkez üssü haline dönüşeceğiz.” şeklinde konuştu.

“100 BİN ZİYARETÇİYE ULAŞACAĞIZ”

Açılışla ilgili değerlendirme yapan Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, mükemmel bir açılış olduğuna dikkati çekti ve hafta sonu itibariyle 100 bin ziyaretçiye ulaşacaklarına yönelik hedeflerinden bahsetti. Ayvazoğlu, her konuda dolu dolu olan fuarın insanlara faydalı olacağının altını çizerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri