TTK, Ankara ile İlgili 2 bin fotoğraf ve belgeyi erişime açıyor

Türk Tarih Kurumu (TTK), Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümünde, aralarında kamuoyunun ilk kez göreceği 2 bin fotoğraf ve belgeyi erişime açacağını duyurdu.

TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, bu belgelerin Ankara'nın 1920-1940 yıllarına ait genel görünümünü ve kültürel mirasını yansıttığını belirtti. Özgen, ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara'daki çeşitli mekanlarda çekilmiş nadide fotoğraflarının da bu koleksiyonda yer alacağını vurguladı.

ÇEVRİMİÇİ OLARAK SUNULACAK

Açıklamalarında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tarih araştırmaları ve yaygınlaştırma konusundaki vizyonuna atıfta bulunan Özgen, “Ankara’nın tarihi ve kültürel dokusunu gözler önüne serecek bu fotoğraflar, halkımızın hizmetine çevrimiçi olarak sunulacak,” dedi.

İNTERNET SAYFASINDA ERİŞİME AÇILACAK

Kurumun arşivlerinde yer alan Halil Ethem Eldem, Dericizade Faruk Küçük ve Osman Ferit Sağlam gibi önemli koleksiyonlardan derlenen bu belgeler, 13 Ekim Pazar günü itibarıyla Türk Tarih Kurumu’nun internet sayfasında erişime açılacak. Özgen, bu fotoğraflar arasında daha önce hiç görülmemiş eserlerin de bulunduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri