TÜİK protestosu beraat ile sonuçlandı: Enflasyon açıklamasını eleştirmişti

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu yöneticilerinin, TÜİK'e karşı düzenledikleri protesto nedeniyle "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla yargılandıkları dava, beraatle sonuçlandı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

9 Haziran 2022'de açıklanan enflasyon oranlarını protesto etmek amacıyla TÜİK önünde yapılan basın açıklaması sonrası açılan davada, Ankara 34. Asliye Ceza Mahkemesi, Birleşik Kamu-İş yöneticilerinin beraatine karar verdi.

Ankara Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Birleşik Kamu-İş Genel Mali Sekreteri Hasan Kütük, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı ve MYK üyesi Mücahit Dede, bağlı sendikaların MYK üyeleri ve avukatlar katıldı.

Beraat kararı sonrasında Genel Mali Sekreter Hasan Kütük, konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Hasan Kütük, "Başından beri söylüyoruz. Bu ülkede hala vicdanıyla adaleti hukuku vicdanı ön planda tutarak karar verilecek hakimlerimizin savcılarımızı yargıçlarımızın olduğunu söylüyoruz. 3 Temmuz'da biz yine aynı Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak TÜİK önünde enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklamamızı yaptık. Son derece de barışçıl ve demokratik oldu. Herhangi bir şekilde bir müdahale ile karşı karşıya kalmadık. Bizim burada dikkat çekmek istediğimiz asıl konu bu ülkenin yıllarca emekçisi ve emeklisi TÜİK'in gerçekçi olmayan iktidarın talimatıyla aslında ne insanlığın vicdanına sığar ne de kendi vicdanlarında da bunu açıklayabilecekleri bir gerçek dışı enflasyon rakamlarıyla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri