Turgut Altınok: Ankaralı kendi sebzesini kendi şehrinden temin edecek

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, başkentte seracılığı teşvik ederek vatandaşların sebzelerini kendi şehrinden temin etmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Ankara Batı Karadeniz Birliği tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, belediye başkanlığı döneminde Keçiören'e yapılan hizmetleri anlattı. Altınok, Ankara'yı sanayi ve tarımın başkenti haline getirmeyi hedeflediğini ifade etti ve Ankara'yı eserlerle ve hizmetlerle donatmanın zamanının geldiğini vurguladı.

Seçilmesi durumunda başkenti "müzeler şehri" yapacaklarını ve 5 yeni müze projesi olduğunu açıklayan Altınok, ayrıca, seracılığı teşvik ederek Ankara'nın sebzelerinin Antalya yerine kendi şehrinden temin edilmesini sağlayacaklarını belirtti. Altınok, 7 ilçede termal kaynakların bulunduğunu ve termal seracılığın da teşvik edileceğini söyledi. Bu sayede Ankaralıların kendi sebzelerini kendi şehrinden temin edebileceklerini ifade etti.

Altınok ayrıca, son zamanlarda trafik ve ulaşım problemlerinin arttığına dikkat çekerek, 2023'te trafiğe 100 bin yeni aracın girdiğini ve bu rakamın 2024'te en az 125 bin yeni araca çıkacağını belirtti. Önümüzdeki 5 yılda en az 650 bin aracın Ankara'da trafiğe çıkacağını ifade eden Altınok, "Bu yollar ne olacak, kim yapacak? Herhalde Alper Gezeravcı yapmayacak." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri