Turgut Altınok, Atatürk’ü anlattı

Ankara’daki 10 Kasım etkinliklerinden biri de Keçiören’de oldu. Belediye Başkanı Turgut Altınok, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma sürecini anlattı.

Keçiören Belediyesi tarafından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü anısına düzenlenen “Kurtuluş Destanı Müzikali” Atatürk’ün sevdiği şarkılar temasıyla sahnelendi.

Keçiören Şehit Oğuzhan Duyar Ortaokulu öğrencileri için düzenlenen müzikalde, sanatçılar Seza Kırgız ve Aykut Aslan ile spiker ve tiyatrocu Ekrem Tamer sahne aldı. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, öğrencilerle birlikte Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen etkinliği izledi. Müzikalde, tiyatro oyunlarına Nagihan Yıldız, Ahmet Teke, Zeynep Bone ve Pelin Külcü anlatıcı olarak katıldı.

KAHRAMANLIK DOLU GÜNLERİ ANLATTI

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yıl dönümünü anarak, gençlere Cumhuriyet’i emanet ettiğini vurguladı. Atatürk’ün eğitimle başlayan hayatının, Osmanlı’nın çöküşü ve Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesiyle şekillendiğini belirten Altınok, Atatürk’ün kahramanlıkla dolu yaşamını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma sürecini anlattı. Konuşmasını, Atatürk’ü rahmetle anarak sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri