Turgut Altınok, Hocalı Katliamı anma programına katıldı: Mânası daha çok anlaşılıyor

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi saha çalışmaları hızlandı. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ise bugün Hocalı Katliamı anma programına katılarak buradan önemli mesajlar verdi.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

FOTOĞRAFLAR: GÜNSU ÖZMEN

Keçiören’de yaptığı çalışmalarla takdir gören ve 2024 Yerel Seçimleri’nde Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Turgut Altınok, yoğun saha çalışmalarına bugün ara verdi.

Hocalı Katliamı’nın 32. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programına katılan Turgut Altınok, “Karabağ’daki şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Haydar Aliyev’i, Elçi Bey’i rahmetle anıyoruz. Bir millet, iki devlet sözü her alanda perçinleniyor, gün geçtikçe manası daha çok anlaşılıyor.” dedi.

Turgut Altınok, "Bir millet iki devlet sözü her alanda perçinlenerek, gün geçtikçe mânası daha çok anlanan Haydar Aliyev'i saygı ve minnetle anıyoruz. Bayrak şairimiz, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır.' der. 1992 yılın şahitlik edenlerdenim ve o zaman yüreğimiz yanmıştı. Ciğerimiz yanmıştı." diye konuştu.

TÜRKEŞ İLE OLAN ANISINI ANLATTI

Eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile olan anısını da anlatan Altınok, şunları söyledi: "1992 yılı Milliyetçi Çalışma Partisi Ankara İl Başkanıydım, rahmetli Alparslan Türkeş ile bir miting düzenledik. O zaman Karabağ'daki soykırım için telin mitingi düzenledik. Daha sonra Şereflikoçhisar ilçesinde yine bir miting düzenledik. Tarih en iyi gerçektir. Dolayısıyla gün olacak. Bunun hesabı sorulacak. Karabağ yeniden Azerbaycan'ın toprağı olacaktır. Bütün şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz."

"İNSAN HAKLARI, AVRUPA BİRLİĞİ NEREDE?"

Bütün dünyanın gözü önünde bir soykırım yapıldığını hatırlatan Turgut Altınok, "İnsan hakları nerede? Avrupa Birliği nerede? Demokrasi nerede? Özgürlük nerede?" diye sordu.

Filistin'de yaşananlara da değinen Altınok, "Şu an Filistin'de bütün dünyanın göz önünde maalesef mazlum ve masum bir millet yine soykırıma tabii tutuluyor. Avrupa Birliği ve bununla ilgili teşkilatların hepsi sus pus. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Dünya beşten büyüktür.' Bize düşen zulme karşı olan herkesin sesini yükseltmesi, zulme sessiz kalanlar bilin ki bir gün o zulme siz de uğrayabilirsiniz."

PROGRAMA ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

Programa; Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Reşadiye Memmedov, Kazakistan, Kırgızistan ve Panama Büyükelçileri, Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan ve çok sayıda isim katıldı.

Turgut Altınok ve beraberindekiler, Hocalı Şehitler Anıtı’na çelenk ve karanfil bıraktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri