Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan: "Türk yüzyılı eğitimle inşa edilecektir"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ankara'da düzenlenen "Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı"nda Türkiye'nin eğitim sistemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Geylan, güçlü bir eğitim sistemi ile Türkiye'nin 21. yüzyılda lider bir rol üstleneceğine inandığını ifade etti.

Talip Geylan, Türkiye'nin gelişmesi ve ilerlemesi için eğitimde ortak bir amaç doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Eğitimin gençleri milli ve manevi değerlerle donatılmış, çağın gereksinimlerine uygun becerilerle yetiştiren bir yapıya sahip olması gerektiğini vurgulayan Geylan, toplumun talep ettiği her türlü eğitimin devlet denetiminde ve şeffaf olmasının önemine değindi.

"TÜRK YÜZYILI EĞİTİMLE İNŞA EDİLECEK"

Geylan, hızla değişen ve dönüşen dünyada Türkiye'nin geri kalmaması gerektiğini belirterek, “Türkiye Yüzyılı olarak hedeflediğimiz bu yeni dönemde Türk milletinin lider bir rol üstlenebilmesi ancak güçlü bir eğitim sistemi ile mümkündür. 21. yüzyıl Türk asrı olacak ve bu asır eğitimle inşa edilecektir” dedi. Geylan, Türk milletinin bu dönüşüm sürecinde öncü bir rol oynayacağını ifade etti.

"EĞİTİMİ HER SÜRECİN MERKEZİNE KOYMALIYIZ"

Eğitimin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinde kritik bir rol oynadığına dikkat çeken Geylan, geleceğin inşasında eğitimin her sürecin merkezinde olması gerektiğini söyledi. Geylan, “Ülkemizin ve Türk dünyasının geleceği, milli ve manevi değerlere bağlı, bilimde ve teknolojide başarılı bireyler yetiştirmekten geçiyor” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri