Türk Kızılay'dan depremzede öğrencilere özel gençlik kampı!

Türk Kızılayı Ankara Çamkoru’da düzenlediği Gençlik Kampı’nda, deprem bölgesinden gelen yaklaşık 80 öğrenciyi misafir etti.

25-31 ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen kamp, Adana, Adıyaman ve Osmaniye'den gelen depremzede kız öğrenciler için düzenlendi. Kampa katılan öğrenciler, el sanatları ve tasarım atölyelerinden afet ve ilk yardım eğitimlerine kadar birçok aktiviteye katılarak, hem eğlendi hem de kendilerini geliştirme fırsatı buldu.

KIZILAY GENÇLİK KAMPLARIYLA BİNLERCE GENCE ULAŞIYOR

1936 yılından bu yana gençlerin dayanışma, yardımlaşma ve gönüllülük bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen Türk Kızılay Gençlik Kampları, Türkiye’nin dört bir yanından gençlere ev sahipliği yapıyor. Özellikle son iki yıldır deprem bölgesinden gelen öğrenciler için öncelikli olarak düzenlenen kamplar, gençlerin bireysel ve sosyal farkındalıklarını artırmayı hedefliyor. Bu yaz boyunca İstanbul Heybeliada ve Ankara Çamkoru’da farklı temalarda organize edilen kamplar, gençlerin Kızılay’ın insani yardım çalışmalarını yakından tanımasına olanak tanıyor.

“TEKSTİL ÜRETİM VE TASARIM” TEMALI KAMP

Çamkoru’da gerçekleştirilen kampın bu yılki teması “Tekstil Üretim ve Tasarım” oldu. Kampa katılan öğrenciler, el sanatları ve tasarım atölyelerine katılmanın yanı sıra afet ve ilk yardım eğitimleri aldı. Ayrıca spor, müzik ve drama etkinliklerine de katılan öğrenciler, Anıtkabir ve Millet Kütüphanesi gibi önemli yerleri ziyaret ederek kültürel gezilerde bulundu.

GİRİŞİMCİ DİLEK YILDIRIM ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Kampın önemli etkinliklerinden biri de girişimci Dilek Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleşti. Hemşirelikten girişimciliğe uzanan kariyer yolculuğunu öğrencilere anlatan Yıldırım, kendi markasını kurma sürecini ve el işi üretimleriyle 436 ev kadınına nasıl ulaştığını paylaştı. Yıldırım’ın tasarladığı ve Kızılay’ın “Bir Damlacık Hikayesi” projesinde kullanılan kan damlası örgüleri de öğrencilerin ilgi odağı oldu.

ÖĞRENCİLERİN KAMP DENEYİMLERİ

Kampa Osmaniye’den katılan Sıdıka İrem Akıncı, kampın kendisine büyük mutluluk verdiğini belirterek, “Burada gün boyu aktivite yapıyoruz, bunları bir de sahnede canlandırmak girişkenliğimizi artırdı, çekingenliğimizi azalttı. Kamp ortamımız çok güzel, aktivitelerimiz keyifli ve doğa ile iç içeyiz. Ayrılmak üzücü de olsa, herkese tavsiye ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri