Türk Mutfağı Haftasında Ankara'da depremden etkilenen 11 şehrin yemekleri tanıtıldı

Depremden etkilenen 11 ilin gastronomisi, Ankara'da düzenlenen ‘Vefa Mutfağı’ adlı etkinlikte halkın beğenisine sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Türk Mutfağı Haftası’, 23-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Bu etkinliğin Ankara ayağı Başkent Millet Bahçesi'nde başladı ve bu yıl üçüncüsü düzenlendi.

11 İLİN YEMEKLERİ TANITILACAK

Bu yıl, 6 Şubat’ta meydana gelen depremden etkilenen illerin gastronomisi etkinliğin odak noktası oldu. Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa gibi gastronomisiyle dikkat çeken illerin aşçıları, stantlar açarak ziyaretçilere yöresel lezzetlerini sundu. Depremden etkilenen 11 ilin yemeklerinin tanıtıldığı etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Etkinliğin ilk gününde, özellikle kebap yeme yarışması ve 180 metre uzunluğundaki kebap dikkat çekti. En hızlı kebabı yiyerek yarışmayı kazanan Ramazan Yoğurtçu, gram altın ödülünü kazandı.

Gaziantep'ten gelen Necdi Emiroğlu, "Bugün etkinliğin birinci günü için bir açılış yaptık. Pazar gününe kadar buradayız, Gaziantep sofrası burada. 180 santimetre uzunluğunda bir Adana Kebap yaptık. İnsanlar memnun kaldı. İnsanları etkinliğe bekliyoruz. Yaptığımız çiğköfte ve Adana'yı yediği için arkadaşımız altın kazandı” dedi.

Recep Tuna, bu yılki etkinliklerde depremden etkilenen illerin mutfaklarının ön planda olduğunu belirtti. Tuna, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa gibi illerin yemeklerinin etkinlikte bir araya geldiğini ifade etti. Ayrıca, bu illerdeki esnafların dükkanlarının depremde yıkıldığına dikkat çekerek, bu etkinlikte onlara destek olmayı amaçladıklarını söyledi. "Birinci günümüzde çiğ köfte, kebap gibi yarışmalarımız yapıldı. Kavurmalar, pilavlar yapıldı. Burada ücretsiz olarak halkımıza, vatandaşlarımıza dağıtıldı. Emine Erdoğan'ın büyük bir projesi bu. Bu sene üçüncüsünü yapıyoruz dünya çapında. Her yerde 23-27 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor. Bütün vatandaşlarımızı, özellikle Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraşlı, Şanlıurfalı, Osmaniyeli vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

'Vefa Mutfağı’ etkinliği, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Ankara’da düzenlenerek, depremden etkilenen illerin gastronomisini tanıtmayı ve bu illerden gelen esnaflara destek olmayı amaçlıyor. Katılımcılar, yöresel lezzetleri tadarak ve çeşitli yarışmalara katılarak etkinliğin keyfini çıkarıyor. Bu etkinlik, hem gastronomi kültürünün tanıtılması hem de depremzedelere destek olunması açısından büyük bir öneme sahip.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri