Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara semalarında

Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi timi Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Ankara semalarında özel bir gösteri uçuşu gerçekleştirecek. Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türk Yıldızları, bu özel gün için Başkent Ankara'da yoğun hazırlık süreci geçirdi.

Türk Yıldızları Tim Lideri Binbaşı Hasan Kocabaş, 30 Ağustos'ta Ankara'da gerçekleştirecekleri gösteri uçuşlarına ilişkin bilgi verdi. Kocabaş, uçuş sırasında herhangi bir duyguya kapılmadan işlerini yüksek bir disiplinle yaptıklarını belirterek, "Uçuş sırasında birçok parametreyi takip etmek durumundayız. Bu nedenle herhangi bir duygu hissetmiyoruz, sadece işimizi yapıyoruz. Ancak uçuş öncesinde binlerce insanın önünde performans sergileyecek olmanın heyecanını yaşıyoruz." dedi.

ANITKABİR ÜZERİNDE SAYGI UÇUŞU

Binbaşı Kocabaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Ankara'da gerçekleştirecekleri programın detaylarını paylaştı. Türk Yıldızları, sabah saat 12.00’de Anıtkabir üzerinde bir saygı uçuşu yapacak. Aynı günün akşamında ise saat 18.00’de Mogan Gölü üzerinde bir gösteri uçuşu gerçekleştirilecek. Kocabaş, tüm Ankaralıları zafer coşkusunu birlikte yaşamak için Mogan Gölü’ne davet etti.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

2013 yılından bu yana Türk Yıldızları’nda görev yaptığını ifade eden Tim Lideri Binbaşı Hasan Kocabaş, 2024 yılından itibaren Tim Lideri olarak görev aldığını belirtti. Kocabaş, liderlik görevinin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini vurgulayarak, "Tüm kolun sorumluluğu tim liderinde olduğu için bu görev, diğerlerinden daha ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Ancak hep birlikte en iyi gösteriyi sunmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

"HER ZAMAN HAZIR OLMAK ZORUNDAYIZ"

Türk Yıldızları'nın 4 numarası ve takip pozisyonunda görevli Binbaşı Mehmet Balta, pilotların gösteri görevlerinin yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın çeşitli birimlerinde de görev aldıklarını belirtti. Balta, "Bugün burada duman atıyoruz, ama gerektiğinde bomba atmayı da biliyoruz," diyerek Türk Yıldızları’nın çok yönlü görevler üstlendiğini vurguladı.

HALKLA KURULAN GÜÇLÜ BAĞ

Türk Yıldızları Basın ve Halkla İlişkiler Subayı Üsteğmen Fatih Sağlam, Türk Yıldızları’nın halkla kurduğu gönül bağının, en büyük motivasyon kaynakları olduğunu söyledi. Sağlam, "Halkımızın gösterilerimizdeki coşkusunu ve desteğini görmek, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı," dedi.

UÇUŞ TESİSATLARININ ÖNEMİ

Türk Yıldızları ekibinde uçuş tesisatlarından sorumlu Kıdemli Üstçavuş Nejdet Adak, uçuş güvenliği ve konforu için gerekli ekipmanların her zaman uçuşa hazır durumda tutulduğunu belirtti. Adak, "Bu ekipte yer almaktan büyük bir gurur duyuyorum," diyerek Türk Yıldızları’nda görev yapmanın kendisi için ne kadar anlamlı olduğunu ifade etti.

GÖSTERİ UÇUŞLARINA İLK PROVA

Türk Yıldızları, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda gerçekleştirecekleri gösteri uçuşu için ilk prova uçuşunu 28 Ağustos'ta Mogan Gölü üzerinde yaptı. 29 Ağustos'ta saat 18.00’de bir prova uçuşu daha gerçekleştirecek olan ekip, 30 Ağustos'ta Anıtkabir üzerinde saygı uçuşunun ardından Mogan Gölü’nde büyük bir gösteriyle Ankaralıları selamlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri