İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası Ayaş'ta başladı!

Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) tarafından düzenlenen İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonası, Ayaş'ta yapılan ilk etap yarışıyla başladı.

Ayaş Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen sıralama yarışmasına 28 sporcu katıldı. THSF İnsansız Hava Araçları Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Gümüş, branş başkanı ve yarışma direktörü Can Tayfun, hakemler ve diğer görevliler de etkinlikte yer aldı.

TÜRKİYE FİNALİNE SPORCU SEÇİLECEK

Yarışmalar, THSF Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Ayaş Şube Başkanı Mustafa Çelik'in koordinasyonunda, Ayaş'ın yerel yöneticileri ve STK'larının desteğiyle yapıldı. Can Tayfun, yarışmanın ardından İstanbul'da gerçekleştirilecek sıralama yarışması ile Türkiye finaline sporcu seçileceğini ve milli takım oluşumunun sağlanacağını belirtti.

Bu yıl, Türkiye Şampiyonası 2024 formatında düzenleniyor. Ankara ve İstanbul'daki yarışlarda ilk 32'ye giren pilotlar, İstanbul'da düzenlenecek final yarışına katılma hakkı kazanacak. 27 Temmuz Cumartesi günü, 67 pilotun kayıt yaptırdığı yarışta 27 pilot piste çıktı ve 22 pilot zaman derecesi elde etti.

Ankara sıralama yarışmasında dereceye giren pilotlar şu şekilde sıralandı:

  1. Eren Çolak
  2. Hüseyin Yılmaz Çimen
  3. Yusuf Ali Dalkılıç
  4. Serhad Ekiz
  5. Ömer Ege
  6. Ahmet Faruk Yavuz
  7. Deniz Sarel
  8. Emrullah Yılmaz
  9. Emirhan Aydın İzci
  10. Emin Bekir Başaran
  11. Haluk Kisbet
  12. İsmail Duran
  13. Ahmet Emin Arslanbaş
  14. Hüdaverdi Tekin
  15. Recep Altay Öztürk
  16. Ömer Ateş
  17. Ege Orhan
  18. Zafer Dülger
  19. Ahmet Bahar
  20. Kerem Yiğit
  21. Ebubekir Aldemir
  22. Mehmet Orhan

İstanbul sıralama yarışması için 82 pilotun kayıt yaptırdığı yarışta toplam 149 pilotun mücadele edeceği etkinliklerin sonunda, ilk 32 pilot final yarışına katılacak. THSF, sıralama yarışlarında ve final yarışında ilk 10'a madalya, finalde ise ilk 4'e kupa ödülü verecek. Ayrıca, final yarışında ilk 4'e giren pilotlara toplam 100 bin TL değerinde FPV drone malzemesi, ilk 10'a girenlere Kapadokya Üniversitesi tarafından yüzde 25 burs desteği ve Bilal Zorlu ve ailesi adına 10 bin TL sportmenlik ödülü verilecek. Katılımcılara THSF tarafından katılım sertifikası da sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri