Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, dünyada bir ilke imza atıyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Divan Çukurhan Otel'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Türkiye Kültür Yolu Festivallerini değerlendirdi.

HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Ekim 2021'de İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile başlayarak, her yıl içeriğini daha da zenginleştirerek devam eden Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 2023 yılında 11 ayrı ilde düzenlenecek.

Uluslararası arenada en kapsamlı kültür sanat atılımı olan Türkiye Kültür Yolu Projesi, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek kadar geniş yelpazede hayata geçirildi. Proje; süresi, çeşitliliği ve kapsamı bakımından dünyada bir ilk olma özelliği de taşıyor.

Kültür Yolu Festivalleri kapsamında vatandaşların etkinliklere rahat ve ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor olması da öne çıkan bir diğer maddeler arasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, gerçekleştirdiği basın toplantısında, 2021 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 2022 yılında Ankara Başkent KYF, Çanakkale Troya KYF, Diyarbakır Sur KYF ve Konya Mistik Müzik Festivali ile 5 şehirde gerçekleştirilen projenin 2023 yılında, 11 ayrı ilde düzenlendiğini ve bir diğer sene bu sayının yine artış göstereceğini belirterek, "Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Projesi için Cumhuriyet tarihinin tartışmasız en büyük ve en başarılı kültür-sanat etkinliği diyebiliriz.

Festival şehirlerini planlarken özellikle 7 bölgemizi de odağımıza alıyoruz. Bu vesile ile 2028 yılına kadar her sene 5 şehir daha ekleyerek festivali ülke genelinde 35 şehre çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki süreçte festivali, şehirlerimizde her yıl aynı tarihlerde düzenlemeyi planlıyoruz. Bu planlamayı yaparken şehirlerimizdeki esnaf ve konaklama sektörü faydalansın diye turizm hareketliliği açısından düşük sezonu bekliyoruz." diye konuştu.

Gerçekleştirilen festivallerin yerel ekonomiye katkı sağladığını ifade eden Mumcu, "Nitelikli turistlerin ilgisini çekmek ve sürdürülebilir bir turizm deneyimi sunmak isteyen destinasyonlar için kültür ve sanat unsurlarını turizm deneyimine entegre etmek oldukça önem kazanıyor. Kültür ve sanatın turizmle birleştirilmesi yaklaşımı, sadece turistlerin tatillerini zenginleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yerel ekonomiye ve kültürel mirasa da katkı sağlıyor." dedi.

Dr. Mumcu, 11 festival serisinin tamamlanmasının ardından Uluslararası Festivaller Birliğine başvurulacağını ve bu projeyi uluslararası platformlarda bilinir hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Basın toplantısının ardından Mumcu, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankara Kalesi'nde gerçekleştirilen etkinlikleri ziyaret etti.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri