Türkiye Lübnan’da harekete geçti

Türkiye, Lübnan'da vatandaşlarının tahliyesi için harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Lübnan'dan ayrılmak isteyen vatandaşların deniz yoluyla tahliye edileceğini açıkladı. Tahliye işleminin yarın gerçekleştirileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Lübnan’dan ayrılmak üzere başvuran vatandaşlarımızın deniz yoluyla tahliyesi 9 Ekim’de yapılacaktır. Bu kapsamda, Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemi bugün Beyrut’a hareket edecek. Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2.000 yolcudur."

Ayrıca, tahliyeye ilişkin detayların daha önce Konsolosluk Çağrı Merkezi ile iletişime geçen vatandaşlarla paylaşılacağı ifade edildi. Gerektiği takdirde tahliyelerin ilerleyen günlerde de süreceği vurgulandı.

Vatandaşların Türkiye'ye varışında olabilecek ihtiyaçları için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, tahliye gemilerinin aynı zamanda Lübnan’a insani yardım malzemeleri de ulaştıracağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri