HABER: AYBALA ALMİNA MELEK
RTÜK ve TİMBİR'in ortaklaşa düzenlediği konferansa, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve RTÜK uzmanları, akademisyenler, gazeteciler, televizyon yayıncıları, haber ajansı ve internet medyası temsilcileri, hukukçular ve dijital yayıncılık ile pazarlama iletişimi uzmanları katılacak. Konferansta, Türkiye Yüzyılında yeni yayıncılık modelleri, yerel medyanın dijital dönüşümde karşılaştığı sorunlar, yapay zekanın medyaya etkisi ve riskler gibi birçok konu ele alınacak. Ayrıca, etkinlik kapsamında Türk Basın Tarihi temalı bir fotoğraf sergisi de ziyaretçilere sunulacak.
“MEDYADA DİJİTALLEŞME ÇOK YÖNLÜ ELE ALINACAK”
TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, RTÜK’ün desteğiyle düzenlenen Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı’nda, dijitalleşmenin medya üzerindeki çok yönlü etkilerinin uzmanlar tarafından değerlendirileceğini belirtti.
Dr. Basa, dijitalleşmenin günlük yaşama entegrasyonunun yayıncılık sektöründe de önemli dönüşümler yarattığını vurguladı. Yeni medya, iletişim ve bilgiye erişim şekillerinin sunduğu avantajlara dikkat çeken Basa, bu değişimlerin yeni fırsatlar oluşturduğunu söyledi.
“ETİK KURALLARI BELİRLENMİŞ BİR DİJİTAL MEDYAYA İHTİYAÇ VAR”
Türkiye’de dijital medyanın hızlı gelişimiyle birlikte, dijital yayın mecralarının kontrolsüz bir şekilde kurulduğunu ve akreditasyon işlemlerine tabi olmadan yayın yapabildiğini ifade eden Dr. Basa, bu durumun dezenformasyon gibi birçok sorunu beraberinde getirdiğine dikkat çekti.
"Türkiye Yüzyılında etik kuralları belirlenmiş, akreditasyon işlemine tabi, standartları oluşturulmuş bir dijital medyaya ihtiyaç duyulmaktadır." ifadelerini kullanan Basa, bu amaçla, ilgili kurumlar ve iletişim fakültelerinin temsilcileri ile birlikte düzenlenecek konferansta, sahadan alınan bilgilerle politika metinleri oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti.
RTÜK BAŞKANI ŞAHİN’E TEŞEKKÜR
Türk medyasının gelişimine öncülük eden ve sorunların çözümü noktasında inisiyatif alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Dr. Basa, konferansın dijital yayıncılık alanında önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti. Bu konferansın, medya sektöründe etik ve standartların oluşturulması adına önemli adımlar atılmasını sağlayacağına inandıklarını belirtti.