Türkiye’de bir ilk! Ankara’da Kooperatif Kafe kuruluyor!

Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği yeni bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor. Türkiye’de bir ilk olacak olan Kooperatif Kafe Ankara’da açılacak.

Anadolu Ahileri Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifleri Üst Birliği bünyesinde Ahi Kadın Kooperatifi, Sincan Ahi Kadın Kooperatifi, Asula Kadın Kooperatifi ve Angora Kadın Kooperatifinin proje başvuruları onaylandı. Böylelikle Üst Birlik bünyesinde bulunan bütün kooperatifler hibe desteği ile projelerine başlamış oldu.

Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projede kadınların ürettikleri ve kadınların işlettikleri Kooperatif Kafe Ankara’da kurulacak.

Konuyla alakalı olarak Üst Birlik Başkanı Gülcan Çavuş anadolugazete.com.tr’ye verdiği demeçte, “Şubat 2023’te başladığımız serüvende o gün hayal ettiklerimizi bugün başarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Çok kısa zamanda yedi kadın kooperatifimiz kuruldu, üst birliğimiz kuruldu ve çok güzel işler başardık. Şunu gördük ki kadın istediğinde yapabiliyor, kadın istediğinde başarıyor. Dört yapraklı yonca simgemizle, güçlü kadın, güçlü Türkiye sloganımızla birçok başarılı işe imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri