Türkiye’de bir ilk ‘Kooperatif Kafe’ kuruluyor

Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Üst Birliği üyesi 4 kooperatifin ortak projesi olan “Kooperatif Kafe” projesi Ticaret Bakanlığı KOOP-DES projesinden hibe aldı.

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Anadolu Ahileri Kadın Kooperatifleri Üst Birliği bünyesinde bulunan dört kooperatifin ortak projesi olan Kooperatif Kafe’nin hibe sözleşmesi Ticaret İl Müdürlüğü’nde 4 kooperatifin katılımıyla Üst Birlik Başkanı Gülcan Çavuş tarafından imzalandı. Proje kapsamında kafede kullanılacak olan 41 makine için hibe kullanılacak. Kafenin bir kısmında Üst Birlik üyesi kooperatiflerin ürünleri pazarlanacak.

Hibe alan kooperatifler ise şu şekilde;

1- Ahi Kadın Girişimi Kooperatifi

2- Sincan Ahi Kadın Girişimi Kooperatifi

3- Angora Kadın Girişimi Kooperatifi

4-Asula Kadın Girişimi Kooperatifi

Üst Birlik Genel Koordinatörü Abdullah Çavuş yaptığı açıklamada, “8 ay gibi kısa bir süre içinde 7 kooperatif bir üst birlik kuruluşunu gerçekleştirdik. Keza kalkınma ajansları veya Ticaret Bakanlığı’ndan hibe almayan kooperatifimiz kalmadı. Destek veren kurumlarımıza ve kooperatif başkan ve üyelerimize sonsuz teşekkürler. Ahilik kültürü ve felsefesinin yol göstericiliğinde başarılı çalışmalara imza atma karar ve azmimiz her geçen gün artmaktadır.” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ankara Haberleri