Türkiye'nin dört bir yanından geldiler: LÖSEV, Anıtkabir’de on binlerce kişiyi buluşturdu

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Cumhuriyet'in 101. yılında Anıtkabir’de düzenlediği büyük buluşmayla dikkat çekti. 5 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe, LÖSEV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer’in yanı sıra, vakfa kayıtlı lösemi ve kanser hastası çocuklar, iyileşmiş gençler, yetişkin kanser hastaları, gönüllüler ve bağışçılardan oluşan 39 bin 200 kişi katıldı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce kişi, Atatürk’ün huzuruna çıkarak Cumhuriyet’in 101. yılında Ulu Önder'e olan bağlılıklarını ve minnet duygularını ifade etti.

Etkinlik, LÖSEV’in geniş katılımlı ailesinin Aslanlı Yol'da yürümesiyle başladı. Çocuklar, aileler, iyileşmiş hastalar ve gönüllülerden oluşan bu büyük topluluk, saygı ve duygusallıkla Atatürk’ün mozolesine doğru ilerledi. Yürüyüş esnasında taşınan LÖSEV bayrakları ve pankartlar, lösemi ve kanser tedavisi gören çocukların ve bu yolda mücadele eden LÖSEV gönüllülerinin kararlılığını yansıttı.

"TEDAVİDE YÜZDE 100 BAŞARIYA ULAŞACAĞIZ"

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer ve beraberindeki heyet, mozoleye çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Ardından Dr. Ezer, lösemili çocuklar ve vakfın diğer üyeleriyle birlikte Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Deftere yazdığı anlamlı mesajda Ezer, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine olan bağlılıklarını vurgularken, “Lösemili çocuklarımıza söz verdik, tedavide yüzde 100 başarıya ulaşacağız” ifadeleriyle, vakfın sağlık alanındaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu. Dr. Ezer’in mesajı, Türk milletinin Atatürk’ün ilkelerine daha sıkı sarılması gerektiğini de dile getirdi.

Dr. Üstün Ezer, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu satırları yazdı: “Sevgili Atam, Türk milleti olarak sana karşı utanç içerisindeyiz. Sizlere layık olamadık. Siz ve arkadaşlarınızın hayatlarını feda ederek kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti’ne, TBMM’ye, ilke ve devrimlerinize sahip çıkamadık. Yokluklar içindeki şartlarda açtığınız fabrikaları satarlarken, ülkemizi kalkındıran ve dışa bağımlılıktan kurtaran kurum ve kuruluşları tek tek yok edip milleti yoksulluğa mahkum ederlerken, ne yazık ki tümünü görmezden geldik. Bizim için en önemli gördüğümüz ve saygı duyduğumuz söyleminiz olan ‘Yolunda yürüyen bir yolcunun, yalnız ufku görmesi kâfi değildir. Muhakkak ufkun ötesini de görmesi ve bilmesi lazımdır’ uyarınızı asla anlayamadık. Bugün Türkiye Cumhuriyeti kuruluş raylarından çıkmış, sağa sola savrulmaktadır. Önümüzde buz dağları vardır ve çarpıp yok olmamak için tek çaremiz, ülkemizi tekrar kuruluş raylarına oturtmaktır. Bunun için kararlıyız. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Biz lösemili çocuklarımıza söz verdik. Lösemi'de yüzde 100 tedavi başarısını yakalamak için çok çalışacağız. Atam! Size de söz veriyoruz. Ülkemizi tekrar kuruluş raylarına çekmek için mücadele edeceğiz.”

"ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMA KONUSUNDA KARARLIYIZ"

Anıtkabir’deki törenin ardından, LÖSEV üyeleri topluca fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Alanda dev bir Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açıldı. Bu anlamlı buluşma sonrasında etkinlikler, Anıtpark ve Anıttepe Spor Tesisleri'nde devam etti. Dr. Üstün Ezer burada yaptığı konuşmada, lösemi tedavisinde başarı oranını yüzde 100’e çıkarmak için verilen mücadelenin süreceğini belirterek, “Cumhuriyet’in 101. yılında, Atamıza verdiğimiz sözleri tutma ve çocuklarımızın sağlığını koruma konusunda kararlıyız. Cumhuriyet’e ve ülkemize sahip çıkacağız” dedi.

LÖSEV yetkilileri, gün boyu yaptıkları konuşmalarda, lösemi ve kanser tedavisinde başarı oranını artırmak için bilimsel çalışmalara devam edeceklerini ve hastaların her zaman yanında olacaklarını vurguladı. Vakfın toplumsal bilinci güçlendirme ve lösemi ile mücadelenin önemini anlatma misyonu, Anıtkabir’deki bu büyük buluşma ile bir kez daha gözler önüne serildi.

Dr. Ezer’in önderliğinde, LÖSEV topluluğu, Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e sahip çıkma sözü vererek, mücadelelerini sürdürme kararlılıklarını bir kez daha dile getirdi. Anıtkabir’de toplanan on binlerce kişi, Atatürk’e minnet duygularını ifade ederken, Cumhuriyet’in 101. yılında birlik ve beraberlik mesajı vererek etkinliği sonlandırdı. LÖSEV'in bu etkinliğine 39 bin 200 kişinin katıldığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ankara Haberleri